Поділитись:

День Луцька святкуватимуть у вересні

Середа, 30 січня 2019, 15:05

День Луцька святкуватимуть в другу суботу вересня.

Про це стало відомо у середу, 30 січня, під час засідання сесії Луцької міської ради.

У листопаді-грудні 2018 року провели опитування масштабніше. Взяли участь 23 813 людей. Це було анонімне опитування в закладах освіти, медицини, ЦНАПі тощо. 8 574 проголосували за другу суботу вересня. 8 030 – за травень, День Святого Миколая. 7 118 – серпень, поруч з Днем Незалежності. І ще 101 – інші варіанти.

Депутат Павло Данильчук закликав відзначати День Луцька 28 липня, адже саме цього дня 1497 року Луцьк отримав магдебурзьке право. Колеги до думки Данильчука не прислухалися та підтримали пропозицію відзначати День Луцька в другу суботу вересня.

Нагадаємо: представники Волинської єпархії Української православної церкви Київського патріархату пропонували із серпня перенести святкування Дня міста Луцька на травень. Зокрема День Луцька хотіли святкувати 22 травня, бо саме в цей день віряни вшановують Святого Миколая, який є покровителем міста. Але цю дату відкидають, адже цей день пов'язаний з трагічними подіями – загибеллю волинських військових у Волновасі у 2014 році. Раніше День міста Луцька відзначали у 3-тю неділю серпня.

Також була ідея відзначати День міста Луцька 28 липня, адже саме цього дня 1497 року Луцьк отримав магдебурське правоЗгодом провели електронне опитування лучан46,5 % опитаних висловились за відзначення цієї дати щорічно у вересні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перенесення Дня міста Луцька: причини і перспективи

Надрукувати
мітки:
коментарів