Поділитись:

Лучанка знімала відеоролик босоніж і обморозила ноги

Середа, 30 січня 2019, 16:30
Лучанка знімала відеоролик босоніж і обморозила ноги

Знімаючи босоніж відеоролик, 21-річна лучанка отримала обмороження ніг другого ступеня.

Про це повідомляє "Перший".

Дівчині  знадобилась допомога медиків, – розповіли у Луцькій міській клінічній лікарні. Вона ходила вулицею босоніж під час зйомки відеоролика. Симптоми обмороження дівчина відчула вже за 15 хвилин.

«Дуже швидко зрозуміла, що не відчуваю холоду, але відразу болю не було. Гірше стало, коли повернулась в тепло. Було дуже боляче. Зараз мені краще і я дуже вдячна лікарям за допомогу», - розповіла пацієнтка.

Лікарі кажуть, шкіру на її стопах вдалось врятувати. Менше пощастило чоловіку, якому близько 60 років. Він поступив в лікарню з загальним переохолодженням (температура тіла була 35,6 градусів) та обмороженням кінцівок. Його ноги і руки були блідими і холодними – кровопостачання у них повністю припинилось. Як наслідок, обмороження четвертого (найвищого) ступеня обох стоп і кистей. Чоловік був напідпитку.

«Воюємо за кожен сантиметр здорової тканини. Сподіваємось зберегти якомога більше, але, що не вдасться, доведеться ампутувати», - каже завідувач Волинського обласного опікового центру Роман Трач.

Ще один чоловік середнього віку отримав обмороження кистей у нетверезому стані ще місяць тому. Весь цей час лікувався у районній лікарні, але зусилля медиків не допомогли. Йому потрібна ампутація усіх пальців на руках.

Загалом за сезон до лікарні потрапило 11 людей з обмороженнями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вберегтися від холоду: поради від медиків

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
21 квітня 2024
09:14