Поділитись:

Немає рук для прибирання снігу. А якщо знайду?

Четвер, 31 січня 2019, 07:40

Кожної зими дивуюся: ну хіба так важко знайти людей для прибирання снігу на вулицях. Вручну. З лопатами. А чому дивуюся, а тому що в місті десятки хуліганів, дрібних злодіїв та порушників правил дорожнього руху.

При чому, спитаєте, тут сніг? А при тому, що громадські роботи – це одна з форм покарання, яку може обрати суд. Але я не знаю випадків, коли такі роботи виконували. Ну, розумієте, як в США чи у серіалі Misfits, показово, в яскравих помаранчевих робах, щоб було видно, що так відробляють проступок. І не важливо хто ти – дитина мажора чи дитя вулиці. Накапостив? Працюй, зайчику.   

Читаєш часом рішення судів – і волосся дибки стає. За крадіжки з продуктових магазинів дають реальні терміни. Але я переконана, що ув’язнення за такі незначні злочини чи проступки – це не кращий спосіб для перевиховання. Тим паче, чому платники податків повинні утримувати хуліганів чи злодюжок? А саме за ці кошти утримуються в’язниці та ізолятори. Було би значно результативніше кожному дати по лопаті, вдягнути в них яскраву форму, щоб було видно і соромно, та дати шматок роботи.

Можливо, я просто багато чого не знаю і на об’єктах міста масово трудяться розбишаки і крадії, але цього якось не видно.  

Надрукувати
мітки:
коментарів