Поділитись:

Що спільного між пам'ятниками Леніну та епідемією кору, – Супрун

Четвер, 31 січня 2019, 03:43
Що спільного між пам'ятниками Леніну та епідемією кору, – Супрун

Уляна Супрун радить українцям робити вакцини проти кору. Між пам'ятниками Леніну та епідемією кору посадовиця побачила дещо спільне: недалекоглядність людей та відсутність бажання мислити глобальніше.

Про це в. о. міністра охорони здоров'я заявила у Facebook.

"Терпіти недолугий ідол тирана лише тому, що звикли бачити його з дитинства і він ”їсти не просить”. Не вакцинуватися, бо не бачили, щоб хтось захворів. Проте ходять чутки, що хтось помер від вакцин. Що спільного у цих рішеннях? Недалекоглядність та відсутність бажання мислити глобальніше", – йдеться у дописі.

На думку Супрун, пам'ятники Леніну простояли на вулицях українських міст кілька десятків років, тому що мали прихильників, які не уявляли життя без них. 

"Бо ці люди звикли бачити їх все своє життя. І не хотіли мислити ширше та згадати, що це пам'ятник особі, що є причиною гибелі й страждань мільйонів українців. А місце, де стоїть її ідол, доволі добре виглядало без Леніна сотні років. Втім, от пройшло всього кілька років, і вже ніхто й не згадує, що було на місці цих Ленінів. Люди, які не дбають про щеплення від кору, теж так чинять переважно за інерцією, а не в результаті зважених та обдуманих рішень", – переконана чиновниця.

За інформацією Супрун, вакцинувати людей від кору у світі почали лише в 1963 році. До цього масштабні епідемії хвороби повторювалися у світі кожні 2-3 роки, тож щорічно від кору помирали близько 2,6 мільйона людей.

Як стверджує в.о. міністра охорони здоров'я, тільки масова вакцинація призвела до того, що рівень захворювання почав падати. Лише на кілька десятиліть українці забули про страшні наслідки епідемії кору, і от ми знову маємо спалахи хвороби.

"Спалах захворюваності в України – не лише наслідок провалів у державних закупівлях ліків і вакцин, які тривали роками і вирівнялися лише після початку нашої співпраці з міжнародними організаціями. Не лише через вплив антивакцинальної кампанії, яку зокрема використовує Росія, як інструмент гібридної агресії проти цілих держав. А також безвідповідального ставлення до цієї теми з боку самих громадян", – зазначила Супрун.

Вона пише, що за наявності необхідної кількості вакцини КПК, в нас неприйнятно низький рівень охоплення щепленнями. 

"Не треба обмежуватися лише власним досвідом і чутками. Не треба чекати, коли станеться біда, щоб почати щось робити. Дбаймо про свій захист і виганяймо нечисть з країни. З пам'ятниками Леніну вже покінчено. Черга за кором", – додала Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людина розумна – людина здорова: Супрун бачить взаємозв’язок

Надрукувати
мітки:
коментарів