Поділитись:

Під градусом: відомі волиняни розповіли про перший досвід (фото)

Неділя, 03 лютого 2019, 20:00
Під градусом: відомі волиняни розповіли про перший досвід (фото)

У всіх колись це сталось вперше. У когось – із цікавості, у когось – із примусу, а в когось так склалися обставини... Одним сподобалося, інші навіть і згадувати про це не хочуть. Словом, у кожного своя історія знайомства з алкоголем.

6 лютого у світі відзначають Міжнародний день бармена. Саме бармени бездоганно розуміються на алкогольних напоях, чаклуючи над створенням незвичайних коктейлів. Тож ІА "Конкурент", розвиваючи тему, поцікавилося у відомих волинян, коли вони вперше сробували алкоголь та яким саме напоям віддають перевагу сьогодні.

Микола Яручик, депутат Луцької міської ради:

Під градусом: відомі волиняни розповіли про перший досвід (фото)

"Пиво вважається алкогольним напоєм. За тих часів було пиво "Жигулівське". Вперше я його спробував, не пам'ятаю, десь на дні народження в дорослих. Дорослі дали спробувати там. І воно мені дуже сильно не сподобалося! Тобто гірке... Пиво категорично не сподобалося. Я ще дуже дивувався, в який спосіб дорослі вживають це пиво, а дехто вживає й горілку.  Це було... Я не пам'ятаю, чи я ходив вже в школу, чи не ходив. Десь, якщо ходив у школу, то 1-2 класі, а можливо, і до того.

Якщо говорити про міцний алкогольний напій, то  десь в школі в 9 класі був випадок, що прийшлося пригубити. 

Коли вживав алкоголь, то перевагу віддавав таким напоям, як текіла, віскі мені подобалося, ром подобалося теж посмакувати... З таких напоїв мені подобалося односолодове віскі димне віскі Ardbeg – досить міцний напій, але післясмак після нього такий потужний.

Але зараз я не віддіаю перевагу жодному алкогольному напою, оскільки за станом здоров'я вже не вживаю більше року і не скоро почну їх вживати. Треба трішечки поберегти себе. 

З оригінальних напоїв пробував односолодове віскі. З яскраво виражених запам'ятався Ardbeg. А куштував різні – пригощали люди і дорожчими, і дешевшими, і власного виробництва. Я не є фанатом алкогольних напоїв, щоб десь якесь захоплення передати.. Є хороші елітні алкогольні напої, які приємно куштувати, і потім нормальний стан після них. Але я нікому не рекомендую захоплюватися цією справою".

Анна Данильчук, проректор з науково-педагогічної роботи, євроінтеграції та роботи зі студентами Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки:

Під градусом: відомі волиняни розповіли про перший досвід (фото)

"Насправді я не пригадаю, коли вперше спробувала алкогольний напій. Слава Богу, у моїй родині не було прийнято садити маленьких дітей за стіл і цокатися келишками, це неправильно. Але і не було табу. Скоріше за все, я запитала в когось із дідусів-бабусь "що це таке?" і вони дали мені всторимти ніс у бокал із шампанським.

Я люблю цікаві напої, в алкоголі мені смак значно важливіший за градус. На першому місці, напевне, червоне вино, сухе і терпке. Зараз якраз читаю книгу Б'янки Боскер "Схиблені на вині" від видавництва "Наш Формат" про професію сомельє і вже розумію, що це не для мене, хоча читання цікаве і пізнавальне. Люблю куштувати різноманітні національні напої, коли подорожую. Для мене важлива історія, традиціЇ, що супроводжують той чи інший вид алкоголю. Також, вважаю, що є сезонні напої – міцніші взимку і легші літом. Головне – знати міру.

І тут теж важко відповісти, бо є справді цікаві напої, а є справді цікаві історії, з ними повязані. Нещодавно відкрила для себе нову марку – Bols, її особливо варто згадати у переддень професійного свята барменів. Ця найдавніша у світі голландська гуральня (заснована 1575 року) дуже тісно співпрацює із барменами усього світу, заснувала відому школу та чемпіонати серед майстрів коктелей. Я ж "полювала" на Bols, бо знайшла згадку про цей напій у щоденниках діда і страшенно захотілося спробувати. Придбала смородиновий лікер, який можна пити як самостійно, так і в коктейлях. Найвідоміший коктейль, до складу якого він входить, носить не дуже приємну для українського вуха назву – "Кір", на честь мера бургундського міста Діжон. Так він вигадав рятувати не дуже успішний врожай вина "Совіньйон", змішуючи його у пропорції 1 до 5 зі смородиновим лікером".

Тарас Божидарнік, професор Луцького НТУ:

Під градусом: відомі волиняни розповіли про перший досвід (фото)

"Алкоголь вперше потрапив у мій організм на першому курсі вузу, після посвяти в студенти у далекому 1994 році. Не сподобалося страшно! Це була горілка в барі "Будівельник" на площі Возз'єднання в Луцьку. Дуже негативні спогади, після яких довго не вживав взагалі нічого спиртного.

Сьогодні ж перевагу віддаю шотландському віскі (якщо в ресторані) або хорошій самогоночці-житнівці, настояній на зубрівці чи інших лісових травах Полісся (якщо на природі). Хоча у відповідній атмосфері і компанії келих сухого білого вина буде цілком достатній для настрою та харчового тракту.

Найбільш ориганальним напоєм була, мабуть, текіла, а саме – спосіб споживання, тобто з сіллю та лимоном.

А взагалі не рекомендую нікому зловживати алкоголем, оскільки легко можна втягнутися і дуже непросто вилікуватися, а то й навіть неможливо (особливо складно у жінок з цим).

Щиро бажаю всім гарного настрою та міцного здоров'я!"

Галина Падалко, ведуча ток-шоу "Протилежний погляд LIVE":

Під градусом: відомі волиняни розповіли про перший досвід (фото)

Вперше спробувала алкоголь у 10 класі. Це було вино на всеукраїнському конкурсі-захисті наукових робіт з математики.

А найбільш вишуканий напій мого життя – Fragolino Novellina.

Найоригінальнішим напоєм, який куштувала, була пляшка Fragolino, яка проїхала понад 15 країн".

Катерина Дулапчій, засновниця волинської піар-агенції "WestWind PR agency":

Під градусом: відомі волиняни розповіли про перший досвід (фото)

"Алкоголь для мене – це взагалі щось другорядне в житті. Відчуття сп'яніння дає саме життя.

Але якщо згадати, то був такий момент – треба в житті було спробувати, щоб потім від цього і відійти, з часом...

Вперше спробувала алкоголь років у 16. Це була стопка самогону в селі. Просто перехопило подих і хвилину навіть не дихала – градусів 60 було!

Зараз віддаю перевагу сухому вину, часом віскі.

Найнезвичайніший алкогольний напій, який куштувала, – горілка з Китаю, всередині якої був якийсь плазун".

Юлія Сиротинська, директор департаменту муніципальної варти Луцької міської ради:

Під градусом: відомі волиняни розповіли про перший досвід (фото)

"Перший алкоголь спробувала у 16 років – якесь вино, не пам'ятаю вже, яке саме.

Зараз улюблений напій – віскі марки Chivas. Взагалі не вживаю лікерів, горілки, шампанського".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи тямите ви в алкоголі? (ТЕСТ)

 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів