Поділитись:

Під градусом: відомі волиняни розповіли про перший досвід (фото)

Неділя, 03 лютого 2019, 20:00

У всіх колись це сталось вперше. У когось – із цікавості, у когось – із примусу, а в когось так склалися обставини... Одним сподобалося, інші навіть і згадувати про це не хочуть. Словом, у кожного своя історія знайомства з алкоголем.

6 лютого у світі відзначають Міжнародний день бармена. Саме бармени бездоганно розуміються на алкогольних напоях, чаклуючи над створенням незвичайних коктейлів. Тож ІА "Конкурент", розвиваючи тему, поцікавилося у відомих волинян, коли вони вперше сробували алкоголь та яким саме напоям віддають перевагу сьогодні.

Микола Яручик, депутат Луцької міської ради:

"Пиво вважається алкогольним напоєм. За тих часів було пиво "Жигулівське". Вперше я його спробував, не пам'ятаю, десь на дні народження в дорослих. Дорослі дали спробувати там. І воно мені дуже сильно не сподобалося! Тобто гірке... Пиво категорично не сподобалося. Я ще дуже дивувався, в який спосіб дорослі вживають це пиво, а дехто вживає й горілку.  Це було... Я не пам'ятаю, чи я ходив вже в школу, чи не ходив. Десь, якщо ходив у школу, то 1-2 класі, а можливо, і до того.

Якщо говорити про міцний алкогольний напій, то  десь в школі в 9 класі був випадок, що прийшлося пригубити. 

Коли вживав алкоголь, то перевагу віддавав таким напоям, як текіла, віскі мені подобалося, ром подобалося теж посмакувати... З таких напоїв мені подобалося односолодове віскі димне віскі Ardbeg – досить міцний напій, але післясмак після нього такий потужний.

Але зараз я не віддіаю перевагу жодному алкогольному напою, оскільки за станом здоров'я вже не вживаю більше року і не скоро почну їх вживати. Треба трішечки поберегти себе. 

З оригінальних напоїв пробував односолодове віскі. З яскраво виражених запам'ятався Ardbeg. А куштував різні – пригощали люди і дорожчими, і дешевшими, і власного виробництва. Я не є фанатом алкогольних напоїв, щоб десь якесь захоплення передати.. Є хороші елітні алкогольні напої, які приємно куштувати, і потім нормальний стан після них. Але я нікому не рекомендую захоплюватися цією справою".

Анна Данильчук, проректор з науково-педагогічної роботи, євроінтеграції та роботи зі студентами Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки:

"Насправді я не пригадаю, коли вперше спробувала алкогольний напій. Слава Богу, у моїй родині не було прийнято садити маленьких дітей за стіл і цокатися келишками, це неправильно. Але і не було табу. Скоріше за все, я запитала в когось із дідусів-бабусь "що це таке?" і вони дали мені всторимти ніс у бокал із шампанським.

Я люблю цікаві напої, в алкоголі мені смак значно важливіший за градус. На першому місці, напевне, червоне вино, сухе і терпке. Зараз якраз читаю книгу Б'янки Боскер "Схиблені на вині" від видавництва "Наш Формат" про професію сомельє і вже розумію, що це не для мене, хоча читання цікаве і пізнавальне. Люблю куштувати різноманітні національні напої, коли подорожую. Для мене важлива історія, традиціЇ, що супроводжують той чи інший вид алкоголю. Також, вважаю, що є сезонні напої – міцніші взимку і легші літом. Головне – знати міру.

І тут теж важко відповісти, бо є справді цікаві напої, а є справді цікаві історії, з ними повязані. Нещодавно відкрила для себе нову марку – Bols, її особливо варто згадати у переддень професійного свята барменів. Ця найдавніша у світі голландська гуральня (заснована 1575 року) дуже тісно співпрацює із барменами усього світу, заснувала відому школу та чемпіонати серед майстрів коктелей. Я ж "полювала" на Bols, бо знайшла згадку про цей напій у щоденниках діда і страшенно захотілося спробувати. Придбала смородиновий лікер, який можна пити як самостійно, так і в коктейлях. Найвідоміший коктейль, до складу якого він входить, носить не дуже приємну для українського вуха назву – "Кір", на честь мера бургундського міста Діжон. Так він вигадав рятувати не дуже успішний врожай вина "Совіньйон", змішуючи його у пропорції 1 до 5 зі смородиновим лікером".

Тарас Божидарнік, професор Луцького НТУ:

"Алкоголь вперше потрапив у мій організм на першому курсі вузу, після посвяти в студенти у далекому 1994 році. Не сподобалося страшно! Це була горілка в барі "Будівельник" на площі Возз'єднання в Луцьку. Дуже негативні спогади, після яких довго не вживав взагалі нічого спиртного.

Сьогодні ж перевагу віддаю шотландському віскі (якщо в ресторані) або хорошій самогоночці-житнівці, настояній на зубрівці чи інших лісових травах Полісся (якщо на природі). Хоча у відповідній атмосфері і компанії келих сухого білого вина буде цілком достатній для настрою та харчового тракту.

Найбільш ориганальним напоєм була, мабуть, текіла, а саме – спосіб споживання, тобто з сіллю та лимоном.

А взагалі не рекомендую нікому зловживати алкоголем, оскільки легко можна втягнутися і дуже непросто вилікуватися, а то й навіть неможливо (особливо складно у жінок з цим).

Щиро бажаю всім гарного настрою та міцного здоров'я!"

Галина Падалко, ведуча ток-шоу "Протилежний погляд LIVE":

Вперше спробувала алкоголь у 10 класі. Це було вино на всеукраїнському конкурсі-захисті наукових робіт з математики.

А найбільш вишуканий напій мого життя – Fragolino Novellina.

Найоригінальнішим напоєм, який куштувала, була пляшка Fragolino, яка проїхала понад 15 країн".

Катерина Дулапчій, засновниця волинської піар-агенції "WestWind PR agency":

"Алкоголь для мене – це взагалі щось другорядне в житті. Відчуття сп'яніння дає саме життя.

Але якщо згадати, то був такий момент – треба в житті було спробувати, щоб потім від цього і відійти, з часом...

Вперше спробувала алкоголь років у 16. Це була стопка самогону в селі. Просто перехопило подих і хвилину навіть не дихала – градусів 60 було!

Зараз віддаю перевагу сухому вину, часом віскі.

Найнезвичайніший алкогольний напій, який куштувала, – горілка з Китаю, всередині якої був якийсь плазун".

Юлія Сиротинська, директор департаменту муніципальної варти Луцької міської ради:

"Перший алкоголь спробувала у 16 років – якесь вино, не пам'ятаю вже, яке саме.

Зараз улюблений напій – віскі марки Chivas. Взагалі не вживаю лікерів, горілки, шампанського".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи тямите ви в алкоголі? (ТЕСТ)

 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2019
22 квітня 2019
18 квітня 2019
15 квітня 2019
10 квітня 2019
06 квітня 2019
02 квітня 2019
01 квітня 2019
28 березня 2019
26 березня 2019