Поділитись:

Реформи від юриста та жарти від ректора: міністр юстиції у Луцьку

Понеділок, 25 квітня 2016, 22:00
Реформи від юриста та жарти від ректора: міністр юстиції у Луцьку

У Луцьку в рамках робочої поїздки зі студентами Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки провів зустріч міністр юстиції Павло Петренко.

Захід відбувся у понеділок, 25 квітня, у стінах юридичного корпусу СНУ.

Крім того, делегація протягом дня зустрілася із керівництвом Волинської ОДА, адвокатами та нотаріусами , відвідала пологовий будинок та Центр надання адміністративних послуг. Наостанок,Павло Петренко виступив в ефірі телеканалу "Нова Волинь".

До стін ВНЗ посадовець прибув у компанії свого першого заступника Гіа Гецадзе, міського голови Луцька Миколи Романюка, радника голови Волинської ОДА Олександра Степанцова, начальника Головного територіального управління юстиції у Волинській області Валентина Кухарика. Долучився до гостей народний депутат України Ігор Лапін.

Микола Романюк супроводжував міністраМикола Романюк супроводжував міністра

Зустрічати візитерів вийшов особисто ректор університету Ігор Коцан разом із колегами викладачами та проректором Анною Левчук.

Ректор особисто зустрів Павла ПетренкаРектор особисто зустрів Павла Петренка

Цікаво, що міністр відмовився прийняти у подарунок букет троянд, мотивувавши це тим, що чоловікам квіти дарувати не варто.

Розпочалася зустріч із вітального слова ректора, яка дуже розвеселила присутніх. Професор представляючи лекторів, декілька разів помилився, оголошуючи прізвища та імена.

Ректор представив студентам запрошенихРектор представив студентам запрошених

Разом із тим, Коцан похвалив міністерство за проведені реформи та передав слово Павлу Петренку.

Міністр виділив три головні професії: лікар, бо він лікує тіло, священик, бо він зцілює душу, а юрист покликаний захистити людську долю. Він переконаний – майбутнє за молодими. Саме нинішні студенти будуть розвивати в Україні принципи права та справедливості.

Юрист - одна з трьох головних професійЮрист - одна з трьох головних професій

Своєю невідкладною ціллю посадовець вважає проведення судової реформи. Проте її впровадження гальмує відсутність потрібної кількості голосів у парламенті. Чоловік вважає, що більшість суддів у країні не мають ніяких моральних цінностей, а система потребує повного оновлення.

Під час виступу Павла Петренка інші запрошені теж часу не гаяли: Микола Романюк щось писав на папірці Ігорю Коцану, а Ігор Лапін перешіптувався із Валентином Кухариком. Студенти ж уважно слухали спікера.

Романюк щось пише Ігорю КоцануРоманюк щось пише Ігорю Коцану

Ігор Лапін спілкується з Валентином КухарикомІгор Лапін спілкується з Валентином Кухариком

Реформи від юриста та жарти від ректора: міністр юстиції у Луцьку

Повертаючись до теми суддів, лектор розповів історію про навчання українських представників Феміди у Канаді. Перемовляючись рідною мовою, вони говорили, що в Україні чесність неможлива та нереально не брати хабарі. Звісно, вони не знали, що один з викладачів розумів українську мову.

Букет, який не прийняв Павло ПетренкоБукет, який не прийняв Павло Петренко

Тим часом Ігор Коцан про щось розповів Олександру Степанцову, викликавши у того усмішку, а потім, прикрившись рукою від радника Гунчика, щось прошепотів Миколі Романюку.

Коцан насмішив радника ГунчикаКоцан насмішив радника Гунчика

Коцан щось розповідає Миколі РоманюкуКоцан щось розповідає Миколі Романюку

Продовжуючи свій виступ, міністр наголосив на важливості скорочення кількості представників Феміди. До прикладу, в Україні при населенні близько 40 мільйонів людей працює 9 тисяч суддів, а в десятимільйонному Ізраїлі – всього 800.

Микола Романюк «перекинувся» слівцем з Гіа ГецадзеМикола Романюк «перекинувся» слівцем з Гіа Гецадзе

Наостанок посадовець наголосив, що важливо реформувати прокуратуру, оскільки це дасть поштовх для проведення масштабних змін у країні.

Генеральним прокурором він бачить людину, яка не причетна до нинішньої системи.

Наступним слово отримав нардеп Ігор Лапін, який, до речі, є випускником СНУ. Він продовжив лобіювати важливість проведення судової реформи, відмітивши, що правоохоронців, які не пройшли переатестацію, масово відновлюють на посадах у судах.

Ігор Лапін - випускник теперішнього СНУІгор Лапін - випускник теперішнього СНУ

Не дочекавшись запитань від студентів, Петренко запропонував поговорити про щось інше, наприклад, про театр, а Микола Романюк пожартував, що слухачі бояться свого ректора.

Реформи від юриста та жарти від ректора: міністр юстиції у Луцьку

Ігор Коцан не розгубився та взяв ініціативу у свої руки, розповівши анекдот про найважливішу професію, який дуже розвеселив міського голову Луцька.

Миколі Романюку сподобався жарт Ігора КоцанаМиколі Романюку сподобався жарт Ігора Коцана

Останнім із запрошених отримав слово Гіа Гецадзе. Як виявилося, перший заступник міністра – декан юридичного факультет у Тбілісі. На його думку, справжній юрист – це людина, яка ставить багато питань.

Гіа Гецадзе - декан юридичного  факультету у ТбілісіГіа Гецадзе - декан юридичного факультету у Тбілісі

Оскільки питань від студентів так і не дочекалися, Ігор Коцан взяв завершальне слово, підкресливши, що студенти просто не хочуть більше знати за міністра, а все озвучене їм і так відомо.

Павлу Петренку подарували сувеніри від ВНЗ та все ж вручили букет троянд, який він одразу подарував проректору СНУ Анні Левчук, запропонувавши відходити від "радянщини" та не дарувати чоловікам квітів.

Міністр закликав відмовлятися від радянских звичокМіністр закликав відмовлятися від радянских звичок

Покидав стіни університету міністр у хорошому гуморі.

Реформи від юриста та жарти від ректора: міністр юстиції у Луцьку

Сівши разом зі своїм заступником в автомобіль Mazda, відправився обідати та продовжувати свою робочу поїздку.

Павло Петренко поїхав обідати на MazdaПавло Петренко поїхав обідати на Mazda

Надрукувати
мітки:
коментарів