Поділитись:

Зеленський або Тимошенко: кого українці підтримали б на виборах (рейтинг)

Четвер, 31 січня 2019, 14:20

За останній місяць рейтинг Володимира Зеленського та Петра Порошенка помітно зріс. 

А от підтримка Юлії Тимошенко впала, однак вона все одно залишається у лідерах. Про це йдеться у дослідженні соціологічної групи "Рейтинг", яке проводили у січні. Результати опитування опублікували 31 січня. 

Наразі Зеленського підтримують 19 % тих, хто визначився та має намір голосувати, Тимошенко – 18,2 % таких респондентів. За Порошенка готові віддати свої голоси 15,1 %. Далі йдуть Юрій Бойко – 10 %, Анатолій Гриценко – 8,5 %, Олег Ляшко – 7 %, Євгеній Мураєв – 3,6 %, Олександр Шевченко – 2,9 %, Андрій Садовий – 2,7 %, Олександр Вілкул – 2,6 %. 

Зеленський має відносно вищі електоральні показники серед виборців Півдня та Сходу, у Києві він ділить першість із Порошенком, на Донбасі – з Бойком. Тимошенко лідирує у Центрі та на Півночі, на Заході – поділяє лідерську сходину з чинним главою. Останній – лідер симпатій серед виборців Галичини.  

Попри це, українці вважають, що президентські перегони виграє Юлія Тимошенко (23%). У перемогу Порошенка вірять 16,3 %, а в перемогу Зеленського – 10,3 %. 

Опитування було проведене 16-24 січня. Шляхом особистого інтерв’ю соціологи опитали 6000 респондентів від 18 років і старше. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,3 %.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів