Поділитись:

В "Ягодині" й "Устилузі" – черги з "євроблях"

П'ятниця, 01 лютого 2019, 09:34

фото ілюстративне 

На в’їзді в Україну у пунктах пропуску "Ягодин" та "Устилуг" утворилися черги.

За інформацією польських прикордонників в терміналі Дорогуська накпичилося більш ніж 200 легкових автомобілів. Вони уже оформлені у Польщі, але не можуть виїхати на ягодинський міст, – інформує Волинська митниця ДФС. 

Черги викликані великою кількістю охочих імпортувати автомобілі з Європи з коефіцієнтом 0,5 на сплату акцизного збору. До слова, пільговий період завершується 22 лютого 2019 року. 

При цьому часто основну проблему у тривалому очікуванні на перетин кордону люди створюють собі самі надто поспішними вчинками. Власники щойно придбаних авто рушають до України без ПОПЕРЕДНЬОЇ МИТНОЇ ДЕКЛАРАЦІІ і починають процедуру митного оформлення по факту в’їзду на митну територію. Пошуки брокера, оформлення декларації, визначення розміру та сплата необхідних митних платежів, необхідні для випуску авто у вільний обіг, розтягуються на дні замість кількох годин. Весь цей час автомобілі простоюють у зоні митного контролю, непродуктивно займають її територію і стримують пропуск інших громадян.

Відтак митниця вчергове рекомендує громадянам, які мають намір придбати авто в Європі, ще ПЕРЕД виїздом за кордон домовлятися з брокером про підготовку ПОПЕРЕДНЬОЇ МИТНОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ. Вчасна подача такого документу збереже ваш час, витрачені ресурси, і права інших громадян на пільгове розмитнення автомобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Євробляхарі» за розмитнення платять посередникам від 100 доларів

Надрукувати
мітки:
коментарів