Поділитись:

Прихильники нової церкви зрізали замки на храмі в селі Тельчі, – УПЦ (МП)

П'ятниця, 01 лютого 2019, 15:49
Прихильники нової церкви зрізали замки на храмі  в селі Тельчі, –  УПЦ (МП)

Прихильники Православної церкви України зрізали замки з храму Трьох Святителів у селі Тельчі Маневицького району.

Про це заявляють у прес-службі Волинської єпархії УПЦ (МП)

Як повідомив настоятель храму отець Віталій Іванків, він дізнався про те, що до храму підступає якась група людей, з телефонного дзвінка жительки села.

«Я вказав правоохоронцям, які статті порушують своїми діями ці люди, що я настоятель громади, котра володіє цим храмом і заперечую зламу. Однак отримав відповідь, що можемо звертатись до суду», – розповів священнослужитель.

Зі слів отця Віталія, йому вдалося відзняти все, що відбувалось, на камеру, хоча йому в цьому заважали.

«Перед тим, як зламати замки, активісти ПЦУ провели голосування. За цю дію «проголосували» 47 осіб, всі присутні, наших людей з церковної громади на місці не було. А інструменти вони мали з собою», – розповів священик.

Як повідомляють в прес-службі, село Тельчі є одним з населених пунктів, які входять до Красновільської сільської ради. Відповідно, це вже четвертий приход УПЦ (МП), в якому з ініціативи місцевої влади відбуваються сільські збори, котрі організатори видають за «приходські». Такі збори у Тельчах відбулись 27 січня, на них, як запевняють ініціатори переходу, проголосували 230 чоловік – включно з усіма, хто підписався за зміну юрисдикції. Священик УПЦ (МП) напередодні зібрав підписи по селу на підтримку збереження перебування в УПЦ (МП), таких підписів було 85. Відповідно, громада УПЦ (МП) в Тельчах збережена, однак цієї неділі богослужіння довелося скасувати: прихожани шукатимуть приміщення, у котрому молитимуться, допоки справу вирішуватиме суд.

Нагадаємо: На Волині відбулася чергова боротьба за храм

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Православна церква України налічує близько 7 тисяч парафій, - Епіфаній

 

Надрукувати
мітки:
коментарів