Поділитись:

ОПОРА: фонд Палиці активно зайнявся благодійністю (фото)

Понеділок, 04 лютого 2019, 11:55

Упродовж січня на Волині була зафіксована публічна діяльність лише одного благодійного фонду.

Про це повідомляє прес-служба ОПОРИ.

У січні на Волині Громадянська мережа ОПОРА зафіксувала активну благодійну діяльність з боку лише одного благодійного фонду – фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Функціонування фонду пов'язане не лише із діяльністю чинних народних депутатів Ірини Констанкевич (партія «Українське об'єднання патріотів – УКРОП») та Ігоря Гузя (фракція «Народний фронт»), але й із зареєстрованим кандидатом на пост Президента від політичної партії «УКРОП» Олександром Шевченком.

За період з 1 по 31 січня було виявлено 6 фактів передачі грошової та негрошової допомоги мешканцям та установам від імені Благодійного фонду «Тільки разом» в усіх виборчих округах.

Крім того, у Луцьку на декількох вулицях міста протягом місяця були розміщені білборди з логотипом фонду та написом «З Новим роком і Різдвом Христовим! Усім добра та миру. Ігор Палиця».

За звітний період від імені Благодійного фонду «Тільки разом» було передано:  

1) велосипед для Фельдшерсько-акушерського пункту с. Вигнанка Любомльського району (ТВО № 19); 

2) нові дошки у класи та оргтехніку для загальноосвітньої школи с. Маньків Локачинського району (ТВО № 20); 

3) 135 комплектів постільної білизни, розважальні ігри для ДНЗ комбінованого типу «Світлячок» м. Ковель та 62 комплекти солодких подарунків для дітей Шацького району (ТВО № 21); 

4) фірмовий годинник і грошову допомогу для 100-літньої мешканки Луцька (ТВО № 22); 


5) солодкі подарунки для дітей Камінь-Каширського району (ТВО № 23). 

Про такі факти надання «подарунків» від благодійного фонду волинянам повідомляли на офіційних сайтах народних депутатів Ірини Констанкевич та Ігоря Гузя, на офіційному сайті політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» та на сайті благодійного фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Нагадаємо: діяльність Фонду розпочалася ще у червні 2011 року під назвою «Новий Луцьк». Минулого року назву було змінено на «Тільки разом». Разом із назвою змінилась і концепція роботи Фонду, розширилася географія його діяльності. Нині фонд діє не лише у Луцьку, але і у межах усієї Волинської області.

Діяльність благодійного фонду «Тільки разом» опосередковано пов’язується із активностями народного депутата України Олександра Шевченка та партією «УКРОП». Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця та народний депутат України Ірина Констанкевич публічно підтримують кандидатуру Олександра Шевченка на президентських виборах. Про це йдеться і на сторінці Ірини Констанкевич у Facebook, і в газеті партії «УКРОП», яку ще з вересня 2018 року поширювали на Волині. 

Крім того, назва благодійного фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» раніше мала назву «Новий Луцьк», що перегукується із назвою благодійного фонду Олександра Шевченка «Новий Івано- Франківськ».

Разом з тим, благодійний фонд «Тільки разом» ще минулого року використовував поряд із логотипом фонду логотип партії «Українське об'єднання патріотів – УКРОП». 

Громадянська мережа ОПОРА наголошує, що на сайті «Тільки разом» йдеться про те, що фонд реалізовує 24 проекти в різних сферах суспільного життя, серед яких: освіта, наука, культура, спорт та допомога волинянам, які найбільше цього потребують. Основна діяльність Фонду полягає у реалізації проектів у галузі охорони здоров’я, що підвищує якість отримання медичних послуг та забезпечує профілактику захворюваності; підтримці розвитку спорту з метою пропагування здорового способу життя і формування фізичної культури та невід’ємної частини життя волинян; впровадженні соціально-економічних проектів, які змінюють підходи до самоуправління; наданні правової та фінансової допомога на етапах реєстрації та організації роботи об’єднань співвласників багатоквартирних будинків і благодійних фондів розвитку при закладах освіти; відзначенні наукових, творчих та спортивних здобутків учнів і студентів; наданні матеріальної та юридичної допомога фізичним особам, які цього найбільше потребують; організації культурно-мистецьких заходів.

Нагадаємо: відповідно до частини 1 статті 70 Закону України «Про вибори народних депутатів України», партія, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидати у депутати мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів у депутати. Згідно з частиною 2 статті 70 передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем голосування.

Разом з тим, відповідно до частини 4 статті 64 ЗУ «Про вибори Президента України», забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Своїх не здаєм": "агітаторка" в Луцьку роздавала підозрілу пресу (фото, відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів
06 вересня 2023
18 серпня 2023
19 травня 2023
28 листопада 2022
10 листопада 2022
02 листопада 2022
20 липня 2022
16:20
12 липня 2022