Поділитись:

Містяни "штурмують" офіс "Миколаївобленерго"

Понеділок, 04 лютого 2019, 23:45
Містяни «штурмують» офіс «Миколаївобленерго»

Сьогодні, 4 лютого, біля будівлі «Миколаївобенерго» зібрався величезний натовп. Зокрема, люди прийшли, щоб отримати консультацію в Центр обслуговування на вулиці Прикордонній. Числені фото скупчення мешканців цілий день публікують у соціальних мережах і розповідають про довжелезні черги.

Про це розповідає Центр журналістських розслідувань.

Люди хочуть отримати пояснення стосовно зміни постачальника електроенергії та дізнатися, на який рахунок тепер проводити оплату, чи буде проведено перерахунок на нові розрахункові рахунки, чи потрібно укладати новий договір.
Як пишуть містяни Миколаєва в групі Contact Center в Facebook, в їх рахунках за оплату електрики з’являється переплата, за що повинне відповідати керівництво компанії.

- Переплата виходить, якщо платиш за показниками, субсидію затримують. Потім дають «задньою датою». Ось і переплата. У мами близько 400 гривень набігло, вона не виходить з дому. Хтось з родичів повинен стояти в цій черзі, але всі працюють. Так Обленерго збере гроші на чергову премію керівництву, - пишуть мешканці міста.»

Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про ринок електричної енергії», з 1 січня 2019 року постачальником електроенергії в місті стало ТОВ «Миколаївська електрозберігальна компанія», а не «Миколаївобленерго», як це було раніше.
Платіжки, які електропостачальна компанія розіслала містянам в січні, річ лиш інформативна. Вони були розіслані для того, щоб люди зрозуміли, кому тепер доведеться платити, а вказана сума не є обов’язковою до сплати та ніяких санкцій в разі неоплати не буде.


Тариф лишився незмінним:
До 100 кВт/година – 90 копійок
Понад 100 кВт/година – 1 гривня 68 копійок.

Окрім цього, новий договір не потрібно укладати. Однак, якщо квартира змінює власника, споживач з 1 січня встановлює автономне електроопалення чи споживач встановлює електрогенеруючі установки, то договір потрібно переоформити.

Містяни «штурмують» офіс «Миколаївобленерго»Містяни «штурмують» офіс «Миколаївобленерго»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приєднання до електромереж: нові правила

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 лютого 2024
27 січня 2024
26 грудня 2023
01 листопада 2023
08 жовтня 2023
29 вересня 2023
28 вересня 2023
12 серпня 2023
10 липня 2023
07 липня 2023