Поділитись:

На митних постах Волині "євробляхи" застрягли в чергах

Вівторок, 05 лютого 2019, 11:00
На митних постах Волині

На митних постах Волині утворився справжній транспортний колапс: пільговий період добігає кінця, а охочих розмитнити "євробляхи" стає дедалі більше. 

Про це йдеться у сюжеті Сфери.ТВ. 

25 листопада 2018 року набули чинності законодавчі норми щодо легалізації авто на європейських номерах. У грудні було затверджено тимчасовий порядок виконання митних формальностей для вільного обігу авто на території України, особливістю якого був знижений акцизний податок. 22 лютого 2019 року пільговий період розмитнення завершується, після чого власникам "євроблях" доведеться сплачувати за оформлення повну ставку акцизу, тож не дивно, що на митних постах нині такий ажіотаж.

Речниця Волинської митниці Валентина Черниш зазначила: якби всі автовласники одразу скористалися поетапними інструкціями, зараз би такого ажіотажу не було.

За даними ДФС України, з 25 листопада 2018 року по 31 січня 2019 року було оформлено понад 65 тисяч автомобілів.

Волинь – один з регіонів, де громадяни найчастіше реєструють розмитнені транспортні засоби, близько 700 автівок за добу. Загальна кількість за три місяці – близько 20 000. 

Митний брокер Сергій Ліманов пояснив, що автомобілі, які вперше заїжджають у зону митного контролю стають у відповідну чергу, адже митний термінал просто не може вмістити усі транспортні засоби. Значно простіше доводиться тим, чиї автомобілі вже перебували на території України.

Охочих легалізувати свої авто не бракує, щоправда, часу залишилося обмаль. Речниця Волинської митниці Валентина Черниш наголошує, що кожен охочий завезти автомобіль з-за кордону має пам'ятати про всі документальні нюанси. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як на Волині розмитнити "євробляху" без черг і додаткових витрат

Надрукувати
мітки:
коментарів