Поділитись:

Суд відсторонив Супрун через її американське громадянство

Вівторок, 05 лютого 2019, 16:05
Суд відсторонив Супрун через її американське громадянство

Окружний адміністративний суд міста Києва прокоментував тимчасову заборону Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я.

Про це йдеться на сайті суду.

Нагадаємо: Окружний адміністративний суд міста Києва заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки Міністра охорони здоров'я України.

"Зокрема, судом ухвалено – заборонити першому заступнику Міністра охорони здоров’я України Супрун Уляні Надії вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень Міністра охорони здоров’я України.  У той же час, відповідачу не було заборонено здійснювати повноваження, які були делеговані йому як заступнику Міністра", – йдеться у повідомленні.

Своє рішення суд мотивував наявністю ознак очевидної протиправності у тимчасовому виконанні першим заступником Міністра охорони здоров’я України повноважень такого Міністра у строк, що перевищує один місяць з моменту наділення особи відповідними повноваженнями (27 липня 2016 року).

Ще однією з причин ухвалення рішення є наявність у Супрун американського громадянства.

"Окрім того, суд врахував доводи позивача про те, що у 2015 році Супрун Уляна Надія отримала громадянство України і, водночас, досі перебуває у іноземному громадянстві (громадянство США), в той час як відповідно до Закону України "Про громадянство України" в Україні існує єдине громадянство", – додається в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун "за" легалізацію канабісу в Україні

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024