Поділитись:

Правда, яка коле очі, – Галина Падалко про свій новий проект

Вівторок, 05 лютого 2019, 20:00
Правда, яка коле очі, – Галина Падалко про свій новий проект

Ведуча ток-шоу "Протилежний погляд LIVE" Галина Падалко запустила авторський відеоблог "Гола правда".

На відміну від програми "Протилежний погляд LIVE", де телеведуча займає нейтральну позицію, виступаючи в ролі незалежного модератора, у новому проекті Галина Падалко гостро критикує політиків, вказує на проблеми Луцька та недоліки чиновників і посадовців, які винні в цьому.

"Без цензури, рожевих окулярів. Гостро і суб’єктивно", – попередила телеведуча.

Тож ІА "Конкурент" вирішило з'ясувати, коли виникла ідея започаткувати блог, яка його мета, хто його втілює в життя та як відбулася прем'єра.

Як з`явилась ідея? 

– Почнемо з того, що все ж знімати блоги, будемо відвертими, – ідея не революційно нова. Зараз багато блогерів з подібними форматами проектів, тому конкуренція іде лише щодо контенту та подачі.

Щодо того, коли вона з`явилась. Дуже давно. Раніше у мене були внутрішні запобіжники, які стримували мене поки не робити цього. Вони були пов`язані з тим, що я все ж ведуча незалежного ток-шоу "Протилежний погляд LIVE” і повинна стояти осторонь політичних висловлювань. Але щоразу повертаючись додому після ток-шоу, я була дуже пригнічена тим, що не могла відкрито сказати свою думку в ефірі, тому що це могло б підіграти комусь із опонентів.

Я жила з цими думками, але в певний момент все ж прийшло розуміння, що мухи – окремо, котлети – окремо. Що заважатиме мені робити блог незалежно від програми? Блог я робитиму як активна небайдужа громадянка, а на "Протилежному" я залишатимусь професіоналом.

– І все ж, що із "Протилежним поглядом LIVE"?

– Я залишаюсь у "Протилежному погляді", а "Протилежний погляд" залишається незалежним майданчиком, де ми даруємо політикам 52 хвилини прямого ефіру, під час якого вони мають можливість переконати опонентів та глядачів у своїй правоті. Скористаються вони цим чи ні  – їхня справа.Там я залишусь об’єктивним модератором. І крапка. Бо такий концепт шоу. Зараз можу лише сказати, що ми стартуватимемо новим форматом у новому сезоні, який називатиметься "Протилежний погляд. Перезавантаження". А блог буде просто місцем, де я буду "відриватись" на повну.

– Яка твоя роль у "Голій правді"?

– Я повністю продюсую проект – від зародження теми, написання сценарію та технічного сценарію (для монтажу) до зйомок у ньому та випуску відео.

– "Гола правда"  – це разова історія чи системна?

– Так, системна. Будемо відстежувати фідбеки та орієнтуватися на глядачів.

– Вже вийшов перший випуск. Які реакції мереж? 

– Різні. Переважно, ясна річ, моя аудиторія поділяє мої думки та погляди. І це дуже круто! Але відчувала, звісно, певну атаку ботів – підставних аккаунтів, які писали дурниці. Відразу блокувала. Заблокувала ще одного давнього знайомого журналіста з табору влади, який дозволив собі дуже некоректне порівняння. Це моя сторінка – хай люди, які стоять за цими ботами, відпрацьовують свої гроші у інших місцях. Буду видаляти та блокувати.

– Паралельно виходять інші блогерські проекти, як ти до цього ставишся?

– Це круто. Тому що росте рівень громадянської журналістики. Якщо колись інформація йшла від професійного медіавиробника до пасивного споживача, то зараз самі споживачі можуть стати медіавиробниками, і це показує те, що дорожезні замовні канали скоро відживуть своє, їх "замочать" блогери і нові формати.

– Що для тебе означає цей проект?

– Це найважчий проект, який доводилось коли-небудь робити. Тому що це про правду, яка коле очі. А той, хто говорить правду, обмежений нею самою, брехун може вигадувати що завгодно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведуча відомого ток-шоу просить владців не боятися ходити на ефіри

 

Надрукувати
мітки:
коментарів