Поділитись:

У Луцьку ями на дорогах хочуть позначити конусами

Середа, 06 лютого 2019, 11:01

У Луцьку пропонують позначити небезпечні ями та вибоїни на дорогах видимими попереджувальними маяками.

Відповідну петицію на сайті Єдиної системи місцевих петицій зареєстрував Роман Ласкаржевський 6 лютого 2019 року.

Зі слів автора, через катастрофічне руйнування дорожнього покриття у Луцьку з'являються аварійно небезпечні та непроїзні ділянки дороги. Наїзд на глибокі ями призводить до критичних пошкоджень автомобілів, а також провокує аварійне маневрування водіїв, що спричиняє небезпечні ситуації. 

Тож лучанин пропонує якнайшвидше залучити компетентні служби міста Луцька (муніципальна поліція, патрульна поліція, комунальні служби) для позначення небезпечних ям та вибоїн легковидимими попереджувальними маяками, зокрема конусами чи прапорцями, аби запобігти виникненню аварійних ситуацій.

Це, на думку чоловіка, суттєво знизить випадки раптового вимушеного аварійного маневрування водіями, що знизить кількість аварійно небезпечних ситуацій та ДТП.

Візуальні та технічні характеристики попереджувальних маяків можуть бути різними, але вони повинні чітко інформувати учасників руху про необхідність об'їзду місця, де встановлений маяк.

"Коротко і простими словами: у всі реально небезпечні ями та вибоїни поставити конуси. Право визначати рівень небезпеки ям та вибоїн надати досвідченим практикуючим водіям з числа патрульних поліцеських, або муніципалів, або, або... Краще потихеньку обминати конуси, ніж регулярно катати диски і купувати гуму", – зазначив автор.

Нагадаємо: аби петицію розглянули депутати Луцькради, її повинні підписати не менше 300 осіб. До кінця збору підписів залишилось 14 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Укравтодор" візьметься за ямковий ремонт розбитих доріг

Надрукувати
мітки:
коментарів