Поділитись:

У порядок оплати харчування дошкільнят Луцька внесли зміни

Середа, 06 лютого 2019, 12:30
У порядок оплати харчування дошкільнят Луцька внесли зміни

Луцький виконком 6 лютого вніс зміни до своїх попередніх двох рішень, що стосуються оплати харчування дітей.

Зі слів секретаря міської ради Григорія Пустовіта, таким чином рішення привели у відповідність до нещодавнього рішення сесії міської ради, яке стосується цього ж питання.

До слова, 6 лютого, це питання на виконавчий винесли додатковим. Доповіді не було, як і обговорення. Самого проекту рішення на сайті міської ради теж не було. Його вдалося переглянути вже після голосування.

Отож, внесли зміни до рішення виконкому від 6 грудня 2018 року про грошові норми витрат та розмір батьківської плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти. Мова йде про дітей, які належать до інших територіальних громад.

А саме доповнили його такими абзацами:

«Для дітей, які не зареєстровані у Луцьку, але відвідують заклади дошкільної освіти міста, - встановити батьківську плату у розмірі 60% від вартості харчування на день за умови, що їхні батьки або один із них:

  • працює в установах, організаціях і підприємствах незалежно від форми власності, фізична особапідприємець (їх наймані працівники), самозайняті особи (особи, які займаються незалежною професійною діяльністю), які сплачують в бюджет міста Луцька податок з доходів фізичних осіб та/або єдиний податок;
  • учасник бойових дій з числа АТО/ООС;
  • працює (служить) у військових формуваннях;
  • особи, які мають статус внутрішньо переміщеної.

Вище зазначені обставини підтверджуються шляхом надання до закладу дошкільної освіти довідки з місця роботи (служби) чи податкового органу та/або відповідного посвідчення, та/або копії документу, що підтверджує місце реєстрації».

Пункт 4 рішення виконкому від 7 листопада 2018 року про категорії осіб, які мають право на безплатне харчування, втратив чинність.

Саме цей пункт звучить так: «4. Зменшити з 01.01.2019 оплату за харчування дітей у закладах дошкільної освіти міста у розмірі 50% для батьків, які зареєстровані у м. Луцьку і мають троє і більше дітей». Адже тут було обмеження за територіальним принципом.

Додамо, що Луцька місцева прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду з позовом до виконавчого комітету Луцької міської ради, аби визнати протиправними та скасувати рішення виконкому, якими визначено розмір плати за харчування у дитсадках залежно від місця проживання сім’ї дитини. Мова йде саме про ці два рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів