Поділитись:

Підсумки виконкому: вибачення Пустовіта та транспортні перипетії

Середа, 06 лютого 2019, 19:30
Підсумки виконкому: вибачення Пустовіта та транспортні перипетії

Засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 6 лютого було досить лаконічним, однак насичене транспортними питаннями.

Востаннє

Особливим воно було для одного з членів комітету – Олександра Шараєва (на заголовному фото третій ліворуч. Світлина з сайту Луцькради). Сьогодні він востаннє голосував. Потім їде з міста та не зможе брати участь у засіданнях, тож і написав заяву про припинення членства.

Освітній сюрприз  

Під час формування порядку денного керівник управління освіти Зіновія Лещенко внесла додаткове питання, що стосувалося харчування дітей. Але проекту самого рішення на сайті міської ради не було. Як і доповіді чи обговорення питання. Його швидко проголосували, а сама Зіновія Лещенко поспішала з виконкому. Пізніше прояснив дещо ситуацію Григорій Пустовіт, секретар ради. Виявляється, цим рішенням виправляли два попередні рішення, які стосувалися вартості харчування дітей із навколишніх громад, які навчаються у Луцьку.

Встановлено, що плата батьків у розмірі 60% за харчування на день за умови, що їхні батьки або один із них:

- працює в установах, організаціях і підприємствах незалежно від форми власності, фізична особа-підприємець (їх наймані працівники), самозайняті особи (особи, які займаються незалежною професійною діяльністю), які сплачують в бюджет міста Луцька податок з доходів фізичних осіб та/або єдиний податок;

- учасник бойових дій з числа АТО/ООС;

- працює (служить) у військових формуваннях;

- особи, які мають статус внутрішньо переміщеної.

Комунальні підприємства 

Доповідали сьогодні керівники двох комунальних підприємств: «Луцьксвітла» та «Луцькводоканалу».

Так, для «Луцьксвітла» затвердили програму підтримки на 2019-2021 роки. Передбачено оновлення рухомого складу підприємства, розроблення схем модернізації електричних мереж, впровадження АСКОЕ (автоматизована система комерційного обліку електроенергії) з поєднанням запрограмованого автоматичного включення повного (чергового та робочого) освітлення. Це дасть можливість економити кошти підприємства та використовувати їх на впровадження енергозберігаючих заходів.

Щодо «Луцькводоканалу», що члени виконкому розглядали схему оптимізації системи водопостачання міста. Вони передбачають покращення якості питної води, яка подається споживачам, охорону джерел питного водопостачання, підвищення надійності системи водопостачання та водовідведення, розвиток системи водовідведення тощо. Фінансувати зміни хочуть, зокрема, завдяки Європейському банку.

Транспортні рішення

Затвердили під час виконкому низку транспортних питань. Зокрема, результати конкурсу на перевезення наступних маршрутів:

  • № 2 “Залізничний вокзал – Конякіна” – ТзОВ “Санрайз”;
  • № 6 “Залізничний вокзал – с. Брище” – ФОП Коровіцький А.Л.;
  • № 25 “Карбишева – Володимирська” – КП “Луцьке підприємство електротранспорту”;
  • № 28 “Карбишева – Дружби Народів”  – КП “Луцьке підприємство електротранспорту”;
  • № 29 “Володимирська – Карбишева”– КП “Луцьке підприємство електротранспорту”.

Натомість на кінець березня оголошені конкурси на маршрути 9 та 4.

А ось щодо маршрутів 47 та 23, то їх хоч і не виводили зі схеми руху, однак перевізники відмовилися тут працювати. А конкурси не оголосили.

У зв’язку з цим вирішено внести зміни у рух автобусів за маршрутом № 3 «Гаразджа (кладовище) – Госпіталь». З 15 лютого вони курсуватимуть за маршрутом: у прямому та зворотному напрямках: Стефаника, Старицького, Ковельська, Чернишевського, Шевченка, Набережна, Ковельська, Глушець, Паркова (Словацького, Богдана Хмельницького), Волі,  Винниченка, Василя Мойсея, Перемоги, Соборності, Молоді, Відродження, Рівненська, с.Гаразджа (кладовище) (місця міжзмінного відстою на вул.Стефаника та в с. Гаразджа біля кладовища (ворота №2).

Вибачення та погодження

На відміну від минулого засідання виконавчого комітету, цього разу розгляд погоджень графіку торгівлі був швидких та без гучних заяв.

Так, ресторану «Старий Тбілісі» погодили роботу з 10 до 22:00. Кафе «Грегорі» на вул. Ветеранів, 11б з 11.00 до 23.00.

Цілодобовий режим встановили для торгового павільйону «АРАЗ» на вул. Конякіна, 37б. А також для кав’ярні «AROMA KAVA» на вул. Лесі Українки.

З 07.30 до 21.00 буде працювати гуртівня «ПАККО №1805» на вул. Клима Савура, а супермаркет «Вопак» на Київському Майдані з 7 до 22. До слова, Григорій Пустовіт вибачився за непорозуміння, яке сталося щодо цих об’єктів виконкому тому. Тоді, керуючись даними ДСФ, Пустовіт сказав, що на цих об’єктах працює одна людина. Виявилося, що це були некоректні дані. А на торгових об’єктах працевлаштовані сотні.

Окрім цього затвердили порядки надання фінансової підтримки громадським організаціям в новій редакції, адресної грошової допомоги на оплату житлово-комунальних послуг, електричної енергії громадянам на 2019 рік та забезпечення навчанням учасників бойових дій, бійців-добровольців, а також членів сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, постраждалих учасників масових акцій громадського протесту.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На сайті Луцькради просять розмістити схему руху транспорту

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
05 березня 2024
21 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
08 січня 2024
12:29