Поділитись:

Луцьк: кожна друга породілля відмовляється від щеплень

Четвер, 07 лютого 2019, 04:22
ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ

Близько 50% породіль у Луцькому пологовому будинку відмовляються від щеплень. 

Про це йдеться у сюжеті Суспільного.

"Ми поки відмовляємося від щеплень, хочемо, щоб дитина трошки підросла, щоб підвищився імунітет. Вона підросте, десь у 2-3 місяці ми її обстежимо, щоб вирішити, чи робити їй щеплення, чи ні", – каже одна з породіль Яна.

У перші дні життя дітям роблять щеплення проти туберкульозу і гепатиту. 

Лучанка Катерина зробила своїй новонародженій донечці обидва щеплення. 

"Досвід з прививками вже маю, оскільки старшій донечці вже 9 років.Позитивно відношуся до вакцинацій. Я вважаю, що краще застерегти свою дитину з народження."

Лікар неонатолог Олена Курак каже, що 2018 року в пологовому будинку Луцька народилося 4121 дитина, 5% вакцину БЦЖ батьки відмовляються вводити, а проти гепатиту не щеплюють кожну другу дитину, якій нема протипоказів.

"Щоб мати довічний імунітет щеплення потрібно провести тричі, а перше щеплення робиться в пологовому будинку, яке дає до 40% захисту від даного захворювання. Тому й календар скадане так, щоб найважливіші прививки почати в пологовому будинку, – каже Олена Курак."

Медики ж кажуть, щеплення дітям роблять сертифікованою і перевіреною вакциною: від туберкульозу – болгарського, від гепатиту B – південнокорейського виробництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи потрібне щеплення тим, хто вже перехворів на кір (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів