Поділитись:

У Берестянах священик і віряни УПЦ (МП) шукають місце для служіння

П'ятниця, 08 лютого 2019, 09:34
У Берестянах священик і віряни УПЦ (МП) шукають місце для служіння

У Берестянах Ківерцівського благочиння віряни разом зі священиком шукають приміщення для богослужінь.

Про це повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ (МП).

Як зазначили у Волинській єпархії Української православної церкви (Московського патріархату), "прихильники нової Православної церкви України на чолі з сільським старостою Василем Гусаком зрізали замки та захопили храм на честь Різдва Пресвятої Богородиці". Також в УПЦ (МП) заявили, що перед тим настоятелю храму протоієрею Василю Щуру "поставили ультиматум: якщо священик не перейде до ПЦУ, храм буде захоплений". 

Попередньо в Берестяному збирали підписи серед жителів за переведення релігійної громади до нової конфесії, а потім влаштували збори територіальної громади, на яких жителі села голосували за зміну юрисдикції. 

Протоієрей Василь стверджував, що в список "виборців" внесли людей, яких "він бачив лише Пасху чи Різдво". Всього за перехід підписалися понад 400, прихильники УПЦ (МП) також зібрали підписи – до 80-ти мешканців підтримали збереження юрисдикції. Зараз ці люди разом зі священиком будуть шукати інше приміщення для звершення богослужінь, адже на доступ до церковної хати також не сподіваються. 

Так само шукають місце для богослужінь і в селі Радомишль Луцького благочиння. Тут теж заявляють про зрізані замки і захоплення храму.  Навіть атеїсти обурюються!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів