Поділитись:

Президентські вибори: яким ЗМІ довіряють лучани (відео)

Субота, 09 лютого 2019, 13:10

Перед президентськими виборами волиняни цікавляться інформацією з усіх доступних джерел та аналізують її, не довіряючи першим-ліпшим обіцянкам.

Про це йдеться в сюжеті на "Сфера-ТВ.Луцьк".

Газети, телебачення, інтернет, білборди чи, може, жива агітація? Що має найбільший вплив на виборця та чому насправді можна вірити?

Зі слів політичного аналітика, головного редактора ІА "Конкурент" Андрія Лучика, питання про те, звідки черпати інформацію про кандидатів та хто правдивіше розповість про них, насправді риторичне, адже для кожної цільової аудиторії є свій канал доставки.

"Старші люди більше довіряють газетам та телебаченню. Молодь більше довіряє соціальним мережам, інтернет-ЗМІ. Хтось любить поспілкуватися зі своїми друзями просто на лавочці, і він довіряє своїм колегам по лавочці, тобто так звані чутки, плітки особисті розмови", – зазначив він.

Андрій Лучик зауважив, що є виборці, які більше сприймають гарну картинку та привабливі гасла, а відтак орієнтуються на бігборди. Зустрічаються і "розчаровані", які не довіряють жодному із джерел інформації. І вони навряд чи взагалі підуть голосувати.

Щодо розрізу центральних та місцевих ЗМІ, то, зі слів політолога Олександра Новосада, перші на політичний вибір людей впливають тоді, коли йдеться про загальнодержавні вибори, а регіональним засобам масової інформації більше надають перевагу на місцевих виборах. Головне, аби усі без винятку ЗМІ дотримувались норм законодавства про інформаційне забезпечення виборів.

"Важливо, щоб телеканали, наприклад, при проведенні інтерактивних опитувань та передач, дотримувались закону про те, що їх не можна коментувати. Також важливо, щоб ЗМІ старалися дотримуватися рівності щодо кандидатів, хоча об’єктивно, звичайно, цього досягнути навряд чи вдасться, зважаючи на те, що у різних власників є різні пріоритети", – розповів політолог.

Зрештою, виборчі експерти стверджують, звідки б люди не черпали інформацію, неодмінно потрібно аналізувати та робити власний вибір без поспіху.

Щ з цього приводу думають самі виборці – дивіться у сюжеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Останні цифри ЦВК: зареєстрували 44 кандидати в президенти

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 лютого 2024
10:24
26 лютого 2024
04 січня 2024
21 грудня 2023
20 грудня 2023
18 грудня 2023
07 грудня 2023
20 листопада 2023
09:01
16 листопада 2023
09:44
31 жовтня 2023
08:40