Поділитись:

41% поляків не прихильні до українців, – опитування

Понеділок, 11 лютого 2019, 11:35
41% поляків не прихильні до українців, – опитування

Чехи, італійці, словаки, угорці та американці опинилися на перших місцях рейтингу народів, до яких найбільш позитивно ставляться поляки – прихильна до них понад половина опитаних Центром дослідження громадської думки (CBOS).

Найменш доброзичливі поляки до ромів та арабів, – повідомляє "Польське радіо".

Згідно з дослідженням CBOS, найкраще поляки ставляться до чехів – це 56 % анкетованих (водночас 28 % ставиться до них нейтрально, а 11 % – негативно).

55 % респондентів доброзичливо ставиться до італійців (28 % – нейтрально та 11 % – неприхильно).

До словаків та угорців прихильно ставляться по 53 % опитаних поляків (29 % – нейтрально та 10 % – неприхильно до словаків, а також 27 % – нейтрально та 12 % – негативно до угорців).

Позитивно до американців ставиться 51 % анкетованих поляків (30 % – нейтрально та 14 % – негативно). 50 % прихильні до англійців, 47 % – до хорватів, 46 % – до ірландців.

По 36 % опитаних поляків висловило прихильність до литовців (31 % – нейтрально та 21 % – негативно), а також до німців (26 % – нейтрально та 34 % – неприхильно).

До білорусів та китайців позитивно ставиться по 31 % анкетованих поляків. Негативно до білорусів ставляться 27 %, а до китайців – 28 % респондентів.

Натомість щодо українців негативне ставлення переважає над позитивним (31 % – прихильно, 41 % – неприхильно). Також про євреїв позитивно відгукується 31 % опитаних, а негативно – 33 %.

Позитивне ставлення до росіян має 28 % анкетованих поляків, а неприхильне – 43 %. До румунів прихильні 24 % респондентів, а неприхильні – 40 %. 57 % анкетованих негативно ставляться до ромів (17 % – позитивно), а 65 % – до арабів (13 % – прихильно).

Зі слів CBOS, цьогоріч поляки поліпшили своє ставлення до майже усіх народів, про які були запитання в анкеті. Порівняно з минулим роком збільшилося число анкетованих, які позитивно ставляться до чехів, словаків, білорусів, росіян, угорців та італійців. Крім того, дуже зменшилися відсотки анкетованих, які неприхильні до росіян та білорусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитина на вилах: у Польщі знову "просувають" пам'ятник Волинській трагедії

Надрукувати
мітки:
коментарів