Поділитись:

В Україні змінили правила техогляду автомобілів

Понеділок, 11 лютого 2019, 19:32

Формат документа, який підтверджує успішне проходження транспортним засобом перевірки технічного стану, оновлять.

З 1 травня 2019 року паперовий бланк протоколу буде видаватися суб’єктами здійснення техогляду в комплекті зі самоклейною міткою радіочастотної ідентифікації. Відповідно до пункту 30.2 Правил дорожнього руху, власник транспортного засобу зобов’язаний закріпити мітку в правій верхній частині вітрового скла з його внутрішнього боку, – інформує Головний сервісний центр МВС України. 

Наголошують, що таке нововведення зменшить ризик фальсифікації протоколів ОТК. Також буде легше перевіряти, чи допущено певний транспортний засіб до участі в дорожньому русі: інформацію зі самоклейної мітки радіочастотної ідентифікації незабаром стане можливо зчитувати з відстані за допомогою спеціального технічного устаткування.

Зміни в порядку проведення ОТК затверджені Постановою Кабінету Міністрів України від 23 січня 2019 р., а опубліковані 7 лютого 2019 р. Постанова набирає чинності через три місяці з моменту публікації. Якщо власник транспортного засобу, що підлягає обов’язковому технічному контролю, отримав бланк протоколу ОТК до набрання чинності постанови (тобто 1 травня), він зможе користуватися документом старого зразка до моменту закінчення строку його дії. 

Нагадаємо: ОТК підлягають певні категорії транспортних засобів, що беруть участь у дорожньому русі та пройшли державну реєстрацію. Обов’язковий технічний контроль транспортних засобів здійснюють суб’єкти проведення ОТК, які мають на правах власності або користування обладнання, що дає змогу перевіряти технічний стан транспортних засобів на відповідність вимогам безпеки дорожнього руху та охорони навколишнього середовища.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За що і на скільки в Україні можуть забрати водійське посвідчення

Надрукувати
мітки:
коментарів