Поділитись:

Дієтолог розповіла, яку піцу їсти корисно

Вівторок, 12 лютого 2019, 19:31

Піца вважається однією з найпопулярніших страв у світі. Її  зараховують до фаст-фуду, адже вона ситна і калорійна. Проте чимало дієтологів зазначають, що піца може вважатися корисною їжею, якщо її готувати з правильних продуктів.

Основою піци є тісто. Для його приготування варто використовувати лише натуральні продукти: борошно, оливкову олію, дріжджі, воду і сіль, – інформує 24 телеканал.

Тісто намазують томатним соусом. Якщо у його складі немає консервантів, а лише свіжі помідори – він також є корисним. Зокрема, до складу томатів входить лікопен – потужний антиоксидант, що допомагає знизити ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи.

У склад начинки піци може входити безліч продуктів. Якщо обирати лише корисні, то й сама страва вийде корисною для фігури та здоров'я. Так, дієтологи радять додавати до неї моцареллу, м'ясо, морепродукти, овочі та багато зелені.

Дієтолог Олена Соломатіна зауважила, що правильно приготована піца є більш корисною, а не шкідливою для організму. 

"У здоровому харчуванні найголовніше – це збалансоване надходження різних речовин в організм. Піца може бути дуже хорошою комбінацією корисних продуктів – свіжих овочів, морепродуктів, оливкової олії тощо", – пояснила вона.

Проте піца буде корисною для організму, якщо її не часто їсти і не переїдати. Також варто не споживати піцу, яка містить багато бекону, салямі і копчені інгредієнти.

Вчені Інституту фармацевтичних досліджень у Мілані дослідили, що вживання піци може бути корисним для профілактики пухлин кишечника і хвороб серця. У її складі має бути багато помідорів, оливок, броколі, оливкової олії, а також часник і перець чилі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцьким барам та піцеріям погодили години роботи на 2019 рік

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 липня 2019
17 липня 2019
15 липня 2019
14 липня 2019
12 липня 2019
11 липня 2019
10 липня 2019
09 липня 2019
08 липня 2019
07 липня 2019
06 липня 2019