Поділитись:

Дієтолог розповіла, яку піцу їсти корисно

Вівторок, 12 лютого 2019, 19:31

Піца вважається однією з найпопулярніших страв у світі. Її  зараховують до фаст-фуду, адже вона ситна і калорійна. Проте чимало дієтологів зазначають, що піца може вважатися корисною їжею, якщо її готувати з правильних продуктів.

Основою піци є тісто. Для його приготування варто використовувати лише натуральні продукти: борошно, оливкову олію, дріжджі, воду і сіль, – інформує 24 телеканал.

Тісто намазують томатним соусом. Якщо у його складі немає консервантів, а лише свіжі помідори – він також є корисним. Зокрема, до складу томатів входить лікопен – потужний антиоксидант, що допомагає знизити ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи.

У склад начинки піци може входити безліч продуктів. Якщо обирати лише корисні, то й сама страва вийде корисною для фігури та здоров'я. Так, дієтологи радять додавати до неї моцареллу, м'ясо, морепродукти, овочі та багато зелені.

Дієтолог Олена Соломатіна зауважила, що правильно приготована піца є більш корисною, а не шкідливою для організму. 

"У здоровому харчуванні найголовніше – це збалансоване надходження різних речовин в організм. Піца може бути дуже хорошою комбінацією корисних продуктів – свіжих овочів, морепродуктів, оливкової олії тощо", – пояснила вона.

Проте піца буде корисною для організму, якщо її не часто їсти і не переїдати. Також варто не споживати піцу, яка містить багато бекону, салямі і копчені інгредієнти.

Вчені Інституту фармацевтичних досліджень у Мілані дослідили, що вживання піци може бути корисним для профілактики пухлин кишечника і хвороб серця. У її складі має бути багато помідорів, оливок, броколі, оливкової олії, а також часник і перець чилі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцьким барам та піцеріям погодили години роботи на 2019 рік

Надрукувати
мітки:
коментарів