Поділитись:

Гройсман "насварив" обласні газові компанії

Середа, 27 квітня 2016, 12:45

Кабінет Міністрів вимагає, щоб обласні газові компанії не робили самовільно дорахувань споживачам до сплати за газ.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик на засіданні уряду зазначив, що суд визнав нечинною і скасував постанову Кабміну від травня 2015 року, яка встановлювала зменшені норми споживання газу домогосподарствами, які не мають газових лічильників, – пише Українська правда.

Однак облгази в односторонньому порядку розпочали донарахування домогосподарствам коштів за спожитий газ із травня 2015 року до дати прийняття постанови КМУ №203, "хоча громадяни ніякої вини перед облгазами не мають – вони платили так, як це було визначено постановою Кабінету Міністрів", – заявив міністр.

Тепер уряд пропонує встановити чітко дату, від якої відбуватиметься нарахування за новими нормативами.

"Щодо того періоду з травня 2015 року до 1 лютого 2016 року, то за цей період облгази не мають права нараховувати домогосподарствам додаткову вартість газу. Це більше 3 мільйонів домогосподарств, яким сьогодні нараховується від 500 до 1500 гривень. Якщо в них є претензії – нехай пред'являють їх Кабінету Міністрів, будемо розбиратися", - сказав Насалик.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на це заявив: "Я би порадив облгазам "не газувати" щодо українців. Тому що уряд буде дуже адекватно на ці питання реагувати".

"Я просив би "Нафтогаз" – ви проведіть із ними роботу спільно з Мінпаливенерго, щоб включали розум, коли розпочинають там якісь дорахування робити, бо ми їм донарахуємо", - заявив він.

Після цього члени Кабміну ухвалили рішення, запропоноване Насаликом,.

Надрукувати
мітки:
коментарів