Поділитись:

Чим наповнювали бюджет Волині у перший місяць нового року

Середа, 13 лютого 2019, 10:11
Чим наповнювали бюджет Волині у перший місяць нового року

Суб’єкти господарювання Волині у січні 2019 року спрямували до держбюджету 267,6 мільйони гривень податків. Таким чином, січневий внесок
волинських СГД до держбюджету перевищує показники січня торік на 15,4 відсотка.

Про це інформує управління моніторингу та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

«Плюс 35,6 мільйона гривень проти січня 2018 року, що сплачені в області до державної скарбниці, – важливий позитив початку фінансового року. Враховуючи тенденції соціально-економічного розвитку, є підстави для прогнозу позитивної динаміки та стабільності податкових надходжень упродовж усього звітного періоду», – наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Як свідчить аналітика, у січні найбільшу суму до держбюджету в області сплачено платниками ПДВ - 154,1 мільйона гривень. Разом з тим, мобілізовано 74,4 мільйона гривень ПДФО, податку на прибуток – 14,1 мільйона гривень, військового збору – 21,2 мільйона гривень.

«Варто відзначити, що перший місяць нового року, незважаючи на усталене уявлення про низьку економічну активність, виявився досить успішним в питанні наповнення бюджетів. Завдяки сумлінню представників бізнесу, налагодженому алгоритму протидії ризикам та підвищенню ефективності адміністрування бюджети отримують належні кошти», – підсумувала Світлана Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині зафіксували першого мільйонера

Надрукувати
мітки:
коментарів