Поділитись:

Депутати хочуть призначати керівників освітньої галузі на сесії Луцькради

Середа, 27 квітня 2016, 13:31
Депутати хочуть призначати керівників освітньої галузі на сесії Луцькради

Депутат Луцькради Борис Смаль запропонував, щоб керівників освітньої галузі призначали за попереднім затвердженням кандидата на сесії Луцькради.

Кандидатури керівників освітньої галузі варто обговорювати на сесіях міськради. Про це розповів депутат Луцькради Борис Смаль 27 квітня на сесії Луцькради.

Борис Смаль запропонував внести зміни до рішення міської ради від 2011 "Про затвердження Положення про управління освіти Луцької міської ради". Зміни стосуються того, щоб призначати на посаду та звільняти працівників методичного кабінету управління освіти Луцької міської ради, керівників комунальних навчальних закладів і установ освіти за погодженням з міським головою та попереднім затвердженням на сесії Луцької міської ради.

"Керівник навчального закладу має призначатися за погодженням органу місцевого самоврядування. Мета одна: приведення у відповідність до законодавства України. Бо зараз керівник призначається волею однієї особи. У міськраді в жодної політсили немає більшості, тому тут домовитись про щось неможливо. Депутати будуть керуватися професійною підготовкою, відгуками батьків та педколективу", – пояснив проект рішення Борис Смаль.

Депутати хочуть призначати керівників освітньої галузі на сесії Луцькради

Депутат Луцькради Микола Яручик сказав, що утримається від голосування.

"В законі прописано, що політичні партії не мають права втручатися в діяльність закладів освіти. Це відволікатиме керівників від їхньої основної діяльності", – додала депутат Луцькради Алла Надточій.

Депутат Луцької міської ради Ігор Поліщук сказав, що реакція на таке питання була очевидною.

"Були звинувачення в політичному підтексті, а хіба немає політичного підтексту, якщо голова, який належить до однієї партії, призначає керівників?" – запитав Ігор Поліщук.

Депутат Луцькради Наталія Бунда заперечила Поліщуку, сказавши, що міський голова наділений такими обов'язками, відповідно до Закону України.

Натомість депутат Луцькради Павло Данильчук навпаки закликав підтримати проект рішення.

"У цьому випадку це є нормальна пропозиція в системі політики освітянської галузі та бачення, як це має відбуватись. "Народиний контроль" вносить пропозицію проводити конкурс на заміщення керівної посади", – виніс на розгляд пропозицію Павло Данильчук.

Голова міської профспілки працівників освіти Галина Василенко попросила не підтримувати цей проект рішення.

"Сьогодні освіта міста - це потужний науковий потенціал. Прошу не підтримувати ці зміни до положення про управління освіти. Це що – недовіра до попередньої каденції?", – спитала Галина Павлівна.

Луцький міський голова Микола Романюк зауважив, що на сьогодні директорський корпус стабільний, а стабільність – це успіх справ.

Проект рішення виносили на голосування три рази. У результаті рішення не підтримали.

Надрукувати
мітки:
коментарів