Поділитись:

"Качалка" в хаті: як волиняни самотужки облаштували в селі спортзал

Середа, 13 лютого 2019, 17:40

Стару занедбану хату у селі Бірки Любешівського району перетворили на тренажерну залу.

Хлопці розповіли журналістам Суспільного, що не хотіли чекати, доки їм хтось допоможе, і зробили знаряддя для спорту власноруч.

Цю хату хлопці із села Бірки називають «качалка». Ходять сюди нарощувати м’язи тричі на тиждень. Власник столітньої будівлі – батько одного із них.

"У нас не було, де качатися: що на дворі качатися, то краще тут, під дахом. Я батька попросив, щоб він дозволив тут качатися, і він дозволив", – розповів Владислав Невірець.

"Кожен день розписаний за своїм графіком на свою групу м’язів. Наприклад, в понеділок ми качаємо груди-біцепс, в середу спина-тріцепс, в п’ятницю – ноги і плечі. Якось так ми займаємося: збираємося ввечері у вільний час від роботи і займаємося", – пояснив Олексій Ковалик. 

Олексієві – 18. Він найстарший серед восьми хлопців, які тягають залізо у цій хаті.

Аби взимку в тренажерній залі не було холодно, хлопці запалюють буржуйку.

Хлопці скинулися грішми і купили гантелі, боксерську грушу та рукавиці. Анатолій Переведенець, який тут теж займається, каже: якщо захотіти – і в цих умовах можна зміцнити м’язи. 

Односельчани бажання хлопців займатися спортом підтримують. В школі дозволили займатися у спортзалі. Хлопці відмовилися, кажуть, хочуть мати свій куток. Нині у селі  підшукали нове приміщення, де хлопці могли б займатися спортом.

"Наразі ми не можемо профінансувати, бо ми старостинський округ, а селищна рада в нас в Любешові", – розповіла Світлана Костючик, в. о. старости с. Бірки. 

"Знайшли такий варіант, що в центрі села є пуста хатинка, це власність релігійної громади села, запропонували допомогти з ремонтами і розмістити їх там. З часом придбався б із селищного бюджету спортінвентар і так далі. Просто, щоб забрати хлопців із тієї хатинки дуже швидко…" – зазначив Володимир Сергійчук, секретар Любешівської селищної ради.

У новій тренажерній залі за кілька тижнів хлопці хочуть зробити прийнятні умови для тренувань. Спортсмени із райцентру подарували сільським бодібілдерам кілька штанг та гантелі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів