Поділитись:

"Слуга народу – 3" повинен вийти після виборів", – волинський експерт

Середа, 13 лютого 2019, 17:30

Телесеріал "Слуга народу – 3" варто транслюватися після президентських виборів в Україні.

Так вважає аналітик Комітету виборців України у Волинській області Юрій Кресак.

"Моя позиція полягає у тому, що серіал варто пустити в ефір після 31 березня, оскільки б від цього ніхто не втратив би", – зауважив він.

 Юрій Кресак зазначив, що "Слуга народу 3" – це і де-факто, і де-юре політична агітація, оскільки Володимир Зеленський зареєстрував себе у кандидати в президенти. 

"Таке трактування відповідає ч. 1 ст. 58 Закону «Про вибори Президента України», яка встановлює, що передвиборна агітація – це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати «за» або не голосувати за певного кандидата на пост Президента України. При цьому однією із форм передвиборної агітації, відповідно до Закону, є оприлюднення в друкованих та аудіовізуальних (електронних) засобах масової інформації відеофільмів", – каже експерт.

Кресак додав, що якщо трансляція таки відбуватиметься в період передвиборчої кампанії, то вона повинна бути промаркована, як політична реклама та оплачена з виборчого фонду Володимира Зеленського. 

"КВУ звернувся до ЦВК, щоб вони протлумачили, чи буде трансляція цього серіалу передвиборчою агітацією. ЦВК намагається діяти професійно і я сподіваюся, що невдовзі буде отримано відповідь, яка задовільнить (або ж ні) громадськість. Думаю, що їхня відповідь буде в канві позиції КВУ", – резюмував аналітик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів