Поділитись:

Волинський підрозділ Міноборони все ж таки платитиме земельний податок

Середа, 27 квітня 2016, 15:18
Волинський підрозділ Міноборони все ж таки платитиме земельний податок

Структурний підрозділ Міністерства оборони України на Волині не передбачив у своєму бюджеті коштів на оплату земельного податку, тому просить їх звільнити від сплати на 100 %.

Сплата земельного податку структурними підрозділами Міністерства оборони України потребує перерозподілу виділеного фінансового ресурсу. Про це розповіла начальник департаменту бюджету та фінансів Лілія Єлова 27 квітня під час сесії Луцької міської ради.

Вона додала, що кошторисом Мінооброни не передбачено було коштів на сплату земельного податку. На їхніх земельних ділянках розташовані музей, військкомат, госпіталь, військова прокуратура, місце для трансформаторних підстанцій, а також земля під військовими містечками. До слова, територія цих містечок мала би передаватися місту, аби тут будувати житло для військових, сімей загиблих, учасників АТО

"Було рішення не підтримати звільнення від сплати земельного податку Міноборони. Передусім хочу сказати, що ідея передати ці ділянки в комунальну власність є правильна, але давайте подивимось з іншого боку, чи це дасть той результат, на який ми розраховуємо", - сказав депутат Луцькради Григорій Пустовіт.

Депутат Луцької міської ради Тарас Шляхтич зауважив, що департамент фінансів попередив Міноборони про те, що вони не будуть звільнятися від сплати земельного податку. Тому, на думку депутата, могли б і передбачити кошти на сплату податку за землю.

Депутат Луцькради Аркадій Соломатін попросив не звільняти Міноборони від сплати земельного податку.

"На величезному шматку землі виросте будинок, квартири в якому військові не отримають", - сказав Аркадій Соломатін.

Луцький міський голова Микола Романюк розповів, що вже з п'ятим міністром оборони спілкувався щодо передачі земельної ділянки міській громаді, йому гарантували передачу 5 тисяч метрів квадратних житла, а завершилось все тим, що цю земельну ділянку виставили на аукціон.

Загалом вирішили звільнити від сплати земельного податку тільки Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України. Міністерству оборони все ж таки доведеться сплачувати земельний податок й надалі.

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 квітня 2024
27 березня 2024
19 березня 2024
09 березня 2024
29 лютого 2024
17 лютого 2024
11 лютого 2024
24 січня 2024
18 січня 2024