Поділитись:

На Волині на "Свободу" знову поскаржилися правоохоронцям (фото)

Четвер, 14 лютого 2019, 17:05
На Волині на

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА у середу, 13 лютого, виявили агітматеріали без вихідних даних в офісі Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у місті Нововолинськ, а також партійні газети у приміщенні районної бібліотеки в смт. Іваничі.

Окрім того, були виявлені й інші можливі порушення.

Зокрема, матеріал одного із волинських ЗМІ проілюстрували знімком депутата Нововолинської міської ради, члена ВО «Свобода» Вадима Киричука на тлі міського офісу партії, де було видно банер без вихідних даних.

На Волині на

13 лютого спостерігачі вирушили до приміщення Нововолинської міської організації ВО «Свобода» на проспекті Дружби, 25. Тут зафіксували два банери із зображенням кандидата у президенти Руслана Кошулинського із надписом «Єдиний вибір українців Руслан Кошулинський» та емблемами низки організацій, які не містили жодних вихідних даних. Вони були розміщені зсередини приміщення у вікнах так, що їх було видно назовні.

На Волині на

На Волині на

Про вказаний факт ОПОРА повідомила правоохоронні органи. Відзначимо, що вже за годину після повідомлення агітматеріали без вихідних даних зняли.

Окрім того, 13 лютого у приміщенні Іваничівської центральної районної бібліотеки, яка є об’єктом комунальної власності, виявили партійні газети ВО «Свобода». Проте, відповідно до частини 21 статті 16 Закону України «Про вибори Президента України», забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності.

На Волині на

На Волині на

Також 12 лютого спостерігач у місті Рожище виявив агітаційний матеріал на користь кандидата у президенти Андрія Садового. Рекламна двостороння конструкція із надписом «Андрій Садовий Наступ 2019», яка розміщувалася на приватній території на вулиці Незалежності, не мала вихідних даних.

На Волині на

Раніше, 8 лютого, у Луцьку спостерігачі ОПОРИ також виявили два розмальовані сітілайти із агітматеріалами Юлії Тимошенко «Вірю в Україну! Юлія Тимошенко 2019». Дві рекламні площини невідомі особи пошкодили фарбою червоного кольору. Станом на 10 лютого обидва сітілайти очистили.

На Волині на

На Волині на

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024