Поділитись:

Луцький районний будинок культури не передали міськраді: що далі (відео)

П'ятниця, 15 лютого 2019, 08:55

Долю Луцького районного будинку культури вирішували на черговій сесії Луцької райради.

Владці пояснили: після реформи децентралізації суттєво поменшало грошей у районному бюджеті, тож фінансувати деякі заклади, такі-от, як цей, стало непосильною ношею, – йдеться у сюжеті Сфери.ТВ. 

Голова Луцької РДА Тарас Яковлев заявив: грошей на повноцінне утримання будинку культури район більше не має. Хоча, запевнив, для нього дуже важливо, щоб цей заклад продовжував функціонувати. 

Причиною таких збоїв із фінансуванням стало те, що у Луцькому районі утворилось багато об'єднаних громад. Якщо раніше гроші з усього району наповнювали його бюджет, то тепер, після утворення ОТГ, грошей у районній скарбниці суттєво поменшало. Якщо не передати будинок культури Луцькій міськраді, забезпечити повноцінну роботу закладу буде неможливо. Окрім цього, будинок культури перебуває у Луцьку і займаються там переважно містяни, а не мешканці сіл Луцького району. Втім було немало опонентів передачі закладу. Наприклад, деякі депутати підтримали ідею передати будинок культури міській раді лише в оренду на певний термін. І лише за 1 гривню.

"А чи не може статися так, що ми передамо цей заклад, а буквально через місяць міська рада його, ну бо це буде вже їхня власність, зможе подати на продаж, може, знову на ваше скорочення подати. То чи не буде кращий варіант дати в оренду за гривню, тоді вони не зможуть цього зробити", – зауважила депутатка Луцькрї райради Валентина Рабчевська. 

Але представник Луцькради переконував, що наразі там розглядають лише варіант про повну передачу закладу.

На сесії були присутні і представники колективу будинку культури. Кажуть: найбільше хвилюються не про те, з чийого бюджету фінансуватимуть заклад, а чи будуть для них робочі місця та чи функціонуватимуть всі гуртки.

Відома волинська співачка Галина Конах закликала депутатів відкинути амбіції, а ухвалити рішення на благо будинку культури та його вихованців.

"Треба боротися за те, що люди, які творять у цій будівлі, які забезпечують соціальний розвиток, забезпечують розвиток людей маленьких та дорослих, продовжити їхнє існування! Не зв'язувати нам руки вкотре! Тому що ми вже просто як артисти, митці, на стільки зі зв'язаними руками, що далі так просто не може бути", – наголосила вона. 

У результаті після довгих перемовин та дискусій, депутати районної ради таки не проголосували за передачу будинку культури. Чимало обранців громади утрималися. Колектив закладу, районні депутати та представники міської ради вирішили зустрітися у наступний понеділок, аби ще раз обговорити ситуацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 березня 2024
08:30
22 лютого 2024
21 лютого 2024
20 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024
05 лютого 2024
19 січня 2024