Поділитись:

Школи – це не лише будівлі: ОТГ Волині обговорюють як покращити якість освіти

П'ятниця, 15 лютого 2019, 15:10
Школи – це не лише будівлі: ОТГ Волині обговорюють як покращити якість освіти

Об’єднані територіальні громади мають бути зацікавлені в оптимізації системи освіти, що дозволить покращити якість навчання та показники під час тестувань.

Круглий стіл на тему «Місцева стратегія розвитку освіти, як спільне творення громадою нової української школи» відбувся 15 лютого у Луцьку.

Голова Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії Ірина Гайдучик розповіла, що позитивні кроки у цьому напрямку є. Наприклад в рамках проекту «Децентралізація: реформування освіти на місцевому рівні», що реалізовується завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні, аналізували освітню базу Поромівської ОТГ.

Громада стала однією з п’яти пілотних в Україні. Як наслідок, зібрали інформацію про стан шкільної мережі, кількість учнів, базу, організували зустрічі між педагогами, батьками та органами місцевого самоврядування для обговорення стратегії змін.

Радник з муніципальних послуг Центру розвитку місцевого самоврядування на Волині Петро Лавринюк зазначив: «Школа – це не будівля, персонал, а учні, які мають мати на виході зі школи можливість вступити до вузу. Не повинна існувати різниця між міськими та сільськими учнями».

Тож оптимізація закладів освіти доречна і вона не означає закриття ставок чи закладів, а приведення системи до найкращого варіанту саме якісного навчання для дітей.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На Волині підлітки облаштували спортзал у халупі

Надрукувати
мітки:
коментарів