Поділитись:

УПЦ (МП) просить губернатора Волині захистити їхні храми

П'ятниця, 15 лютого 2019, 15:40
УПЦ (МП) просить губернатора Волині захистити їхні храми

Українська православна церква так званого Московського патріархату на Волині написала офіційне звернення голові Волинської ОДА Олександру Савченку.

Текст звернення опублікували на сайті Волинської єпархії.

Зокрема священнослужителі наголошують, що майно, яке належить УПЦ (МП), незаконно захоплюють. Як запевнили в документі, таким незаконним чином відібрали храми в населених пунктах: Берестечко, Берестяне, Бобичі, Голишів, Диковини, Красноволя, Кримно, Кутрів, Кульчин, Кропивщина, Лучиці, Нічогівка, Положево, Радомишль, Садів, Тельчі, Тополище. 

"Ці захоплення наразі носять масовий характер, стають причиною порушення права на свободу світогляду і віросповідання, гарантованогостаттею 35 Конституції України, у зв’язку з чим до поліції почали надходити десятки скарг від громадян щодо порушення їх прав на свободу віросповідання. Пов’язано це з тим, що органи місцевої влади втручаються у внутрішні справи релігійних громад. Поряд з цим систематичний характер мають місце погрози, залякування, агітація. На вірян та священнослужителів чиниться тиск", – йдеться у повідомленні. 

Також в УПЦ (МП) наголосили на відмінності понять “територіальна громада” та “релігійна громада”. Відтак рішення щодо переходу до ПЦУ на зборах територіальної громади вважають незаконними. Священнослужителі просять голову ОДА захистити їхні права. 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ ПРО Перехід до ПЦУ

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024