Поділитись:

Польща депортує п’ятьох українців, які працювали за біометричними паспортами

П'ятниця, 15 лютого 2019, 18:21
Польща депортує п’ятьох українців, які працювали за біометричними паспортами

Польські прикордонники у з селі Тупліце в Любуському воєводстві затримали п’ятьох громадян України, котрі незаконно працювали на будові.

Іноземців зобов’язали упродовж 30 днів виїхати з Польщі, а їхньому працедавцю загрожує штраф у розмірі 30 тис. злотих (7 тис. євро). Українцям також на півроку заборони в’їзд на терен країн Шенгенської зони, – інформує Польське радіо. 

Зі слів речниці Надодрянського відділу Прикордонної служби Йоанни Конєчняк, під час контролю легальності зайнятості прикордонники перевірили документи групи чоловіків, котрі працювали на одній з будов у місті Жари.

Виявилося, що п’ятеро громадян України не мали жодних документів, на підставі яких вони можуть законно працювати у Польщі.

«Чоловіки мали тільки біометричні паспорти. Однак у них не було передбачених законом дозволів на роботу або заяв про намір доручення роботи іноземцеві», – сказала Конєчняк.

Вона додала, що працедавець, на якого працювали чоловіки, не зареєстрував також жодних заяв про намір доручення іноземцям виконання роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трудова міграція: хто їде до України на роботу

Надрукувати
мітки:
коментарів