Поділитись:

У Луцькраді відповіли на прохання врятувати тварин від Дани Новарчук

Субота, 16 лютого 2019, 18:20
У Луцькраді відповіли на прохання врятувати тварин від Дани Новарчук

У Луцькій міській раді відповіли на петицію, в якій лучани просили владу розібратися з ГО "Порятунок чотирилапих" під керівництвом Дани Новарчук, яку звинувачують у збільшенні кількості безпритульних тварин.

У відповіді сказано, що петицію направлено Держспоживслужбі для розгляду та вжиття відповідних заходів реагування в межах компетенції. Повний текст відповіді публікуємо без змін. 

"На Вашу петицію про наведення ладу в діяльності ГО “Порятунок чотирилапих” під керівництвом Новарчук Б.Б. та звернення до місцевих рад інших міст та сіл України повідомляємо наступне. 

З метою запобігання виникненню та поширенню зооантропонозних інфекцій серед людей Луцькою міської радою затверджено Правила утримання тварин у місті Луцьку, Програму регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у місті Луцьку на 2019-2020 роки, прийнято рішення від 25.09.2013    №45/31 “Про удосконалення чисельності безпритульних тварин”, виділено і облаштовано на території міста пункти місця для їх вигулювання, забезпечується відлов, тимчасове утримання та регулювання чисельності бродячих тварин. 

Відповідно до ч. 2 ст. 22 Закону України “Про громадські об'єднання” втручання 'органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, їх посадових та службових осіб у діяльність громадських об'єднань, так само як і втручання громадських об'єднань у діяльність органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, їх посадових та службових осіб, не допускається, крім випадків, передбачених законом. 
Зазначені у петиції обставини свідчать про можливі порушення ветеринарно-санітарних вимог громадською організацією “Порятунок чотирилапих”, якій Держпродспоживслужбою видано ліцензію на провадження ветеринарної діяльності. 

Як передбачено ч. 7 ст. 19 Закону України “Про ліцензування видів господарської діяльності” контроль за додержанням ліцензіатами вимог ліцензійних умов здійснюють у межах своїх повноважень органи ліцензування шляхом проведення планових і позапланових перевірок відповідно до Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" з урахуванням особливостей, визначених цим Законом. 

Згідно з Положенням про Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 02.09.2015 № 667, Держпродспоживслужба відповідно до покладених на неї завдань організовує, здійснює у межах повноважень, передбачених законодавством, державний нагляд (контроль) щодо: дотримання вимог санітарного законодавства; здоров’я та благополуччя тварин; дотримання вимог щодо ідентифікації та реєстрації тварин. 

З огляду на зазначене Держпроспоживслужбі направлено Вашу петицію для розгляду та вжиття відповідних заходів реагування в межах компетенції. 

З приводу звернення до місцевих рад інших міст та сіл України інформуємо про внесення на розгляд відповідної постійної комісії міської ради порушених у Вашій петиції питань. 
У разі Вашої незгоди із наданою відповіддю роз’яснюємо, що згідно ст. 55 Конституції України Ви маєте право на оскарження рішень, дій чи бездіяльності суб’єкта владних повноважень до вищестоящого органу або до суду".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині відкриють центр порятунку домашніх і безпритульних тварин

Надрукувати
мітки:
коментарів