Поділитись:

Посадили волинянина, який вбив сусіда вилами

Субота, 16 лютого 2019, 22:34
ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ

П'яний волинянин проник у будинок односельчанина з інвалідністю та проштрикнув йому голову вилами, щоб помститися за вбивство свого брата. За цей злочин чоловік отримав 7 років 6 місяців тюрми.

Про це йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду від 12 лютого, – розповідає ІА "Волинські Новини".

Під час судового засідання вдалося встановити, що 31 березня 2018 року, обвинувачений перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з метою помсти за вбивство свого брата проник до будинку потерпілого, де зайшовши до спальної кімнати, завдав потерпілому один удар вилами в область голови. В результаті цього чоловік отримав численні травми голови, зокрема пошкодження кісток черепа та крововиливи в речовину головного мозку, що спричинило його смерть.

Обвинувачений свою вину визнав частково, розповівши, що він вирішив піти до жителя села Хрипськ Петра Паламарчука для того, аби вияснити, за що він вбив його брата. Вибивши віконне скло на веранді, він відчинив вхідні двері та зайшов до будинку, де потерпілий сидів в кріслі та дивився телевізор. З його слів, між ними зав'язалась сварка, при цьому потерпілий ображав його нецензурною лайкою. Потому потерпілий підвівся, схопив його рукою за горло та почав душити. Натомість він, обороняючись, схопив господарські вила, що стояли в кімнаті, та вдарив в область голови, після чого вирвався та покинув приміщення будинку. З вилами в руках він вийшов на вулицю, підійшов до річки та викинув вила в річку. Після цього зателефонував в поліцію та розповів про подію, що трапилась. Обвинувачений наголосив, що розкаюється у вчиненому.

Хоч чоловік і частково визнав свою вину, її довели зібраними доказами.

Дочка вбитого розповіла, що її батько мав інвалідність. А про те, що сталося, вона дізналася, коли була в Польщі, звідки одразу поїхала додому. Батько пролежав 12 днів в лікарні, однак попри старання лікарів помер.

Натомість мати обвинуваченого розповіла, що два роки назад потерпілий вбив її старшого сина. Вона розповіла, що її молодший син в березні приїхав з Польщі, де був на заробітках.

Слідчий по справі розповів, що після приїзду на місце події потерпілий відмовився від госпіталізації, однак згодом йому стало гірше, тож був направлений до лікувального закладу.

Відзначимо, що вбитий був особою похилого віку, інвалідом з суттєвою фізичною вадою – ампутованою куксою лівого стегна на рівні середньої третини.

Отож, суд присудив чоловіку 7 років 6 місяці позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я тебе заб’ю": на Волині чоловіка посадили за погрозу прокурору

Надрукувати
мітки:
коментарів