Поділитись:

У Колодяжному реконструюють музей Лесі Українки

Субота, 16 лютого 2019, 23:26
У Колодяжному реконструюють музей Лесі Українки

У Колодяжному реконструюють літературно-меморіальний музей Лесі Українки у зв'язку з 150-річчям від дня народження видатної письменниці та громадської діячки.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Святкування ювілею відбудеться 25 лютого 2021 року. Готуватися до цієї події почали вже, зокрема, 14 лютого відбулася виїзна нарада в село Колодяжне, де розташований музей.

За словами заступника голови облдержадміністрації Валентина Цьося, мета поїздки – оглянути об’єкти, що потребують ремонту та реконструкції в садибі відомої волинянки. Серед них – два «лесиних» будиночки та сама будівля музею.

"Паралельно триває підготовка обласної регіональної програми щодо відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки, куди включать усі необхідні роботи. Зокрема, передбачають здійснити доброустрій навколо Колодяжненського будинку культури. Саме там орієнтовно відбудеться головне святкування, – зазначив Валентин Іванович."

Не оминули увагою й озеро Нечимне. За легендою, саме сюди, до старовинного дуба, приходила Леся та писала свою славнозвісну поему «Лісова пісня». До слова, на основі озера діє заказник державного значення. Відтак, в рамках програми, водойму хочуть очистити та перенести сюди погруддя відомої українки, що нині знаходить в Колодяжному біля будинку культури. Натомість, туди хочуть вилити новий пам’ятник з бронзи.

Поруч із тим, на території Нечимнівської сільської ради планують створити музей старожитностей та музей драми-феєрії «Лісова пісня».

"Плани у нас грандіозні. Звичайно, не все вдасться реалізувати за рахунок коштів обласного бюджету. Тому будемо шукати інші шляхи фінансування. Але першочергове завдання – це реконструкція «лесиних» будиночків та ремонт приміщення музею. Це історичне надбання всього українського народу слід зберегти та передати нащадкам, – підсумував Валентин Іванович."

У Колодяжному реконструюють музей Лесі УкраїнкиУ Колодяжному реконструюють музей Лесі УкраїнкиУ Колодяжному реконструюють музей Лесі УкраїнкиУ Колодяжному реконструюють музей Лесі УкраїнкиУ Колодяжному реконструюють музей Лесі Українки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін затвердив зміни до перспективного плану Волинської області

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 квітня 2024
10:10
05 квітня 2024
28 березня 2024
27 березня 2024
24 березня 2024
16 березня 2024
14 березня 2024
27 лютого 2024
22 лютого 2024
12:51
14 лютого 2024