Поділитись:

У Північній Кореї метамфетамін дарують на китайський Новий рік

Неділя, 17 лютого 2019, 03:37
У Північній Кореї метамфетамін дарують на китайський Новий рік
КАДР З СЕРІАЛУ "Breaking Bad"

На початку лютого видання Radio Free Asia повідомило про несподівану традицію в Північній Кореї: на китайський Новий рік там заведено дарувати один одному метамфетамін.

Як розповідає The New York Timesв КНДР вживання цього наркотику – звична справа, на зразок паління цигарок.

"Ще зовсім недавно метамфетамін був розповсюджений у Північній Кореї як енергетик, на зразок посиленої версії Red Bull", – каже Андрій Ланьков, спеціліст по КНДР з університету Кунмин в Сеулі.

Уряд країни був змушений виробляти метамфетамін в 1990-х роках, коли СРСР, що був на межі розпаду, зажадав від КНДР оплати за імпортовані продукти за ринковими цінами. Влада не змогла переорієнтуватися під нові умови та звернулася до виробництва та експорту наркотику. Його транспортували на кордон з Китаєм, а там речовину вже забирали місцеві тріади та якудза.

Продаж на території країни поширився, коли влада згорнула повномасштабне виробництво. Робітники, яких звільнили з підприємств, почали відкривати свої лабораторії та робити метамфетамін самі, щоб заробити більше грошей.

Теодора Гюпчанова, дослідниця Центру вивчення людських прав у Північній Кореї, розповідає, що наркотик міцно осів у житті громадян: його дарують на дні народження, Новий рік та інші свята, а також вважають показником гостинності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині "накрили" канал збуту наркотиків через Інтернет (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024
03 квітня 2024