Поділитись:

Хто прихистить спортшколу, музей та будинок культури Луцького району

Понеділок, 18 лютого 2019, 16:00
Хто прихистить спортшколу, музей та будинок культури Луцького району

Нині є попередні домовленості про те, що опікуватися спортшколою Луцького району та будинком культури буде місто, музеєм — область, а ось доля бібліотеки Луцького району все ще не відома.

Про це в інтерв’ю «Конкуренту» розповів голова Луцької РДА Тарас Яковлев.

Він зазначив, що у зв’язку з поділом району на ОТГ, надходження до районного бюджету, який утримував ці об’єкти, суттєво зменшилися — до 6% від минулих обсягів. Тож постало питання, хто має опікуватися будинком культури, бібліотекою, спортивною школою, торчинським народним історичним музеєм Григорія Гуртового.

«Я збирав неодноразово сільських голів та голів ОТГ і питав, що робити з цими об’єктами. Практично всі вони сказали, що вони не потрібні. Тобто вони зацікавлені у своїх громадах розвивати такі ж заклади, культурно-масовий спорт, самодіяльність, аби зайняти дітей, забрати з вулиці після школи. Вони не поїдуть з Підгаєць, Боратина, Липин чи Гіркої Полонки у спортивну школу чи будинок культури. Натомість гроші на утримання цих закладів витратять на свій будинок культури чи спортивну секцію. Це дешевше і ефективніше. І я їх розумію, вони правильно мислять», – зазначив він.

Під час останньої сесії Луцькради було ухвалене рішення щодо згоди на прийняття в комунальну власність. Однак доки місто думало, вже впівголоса каже Забороль, що розглядає можливість забрати спортшколу. Якщо таке рішення Забороль прийме, то Луцька районна рада буде обирати, хто ефективніше та краще зможе експлуатувати цей об’єкт.

«Я веду перемовини, аби музей забрали в обласну комунальну власність. Це музей обласного рівня, тож його доцільно включити в мережу краєзнавчого музею. Там невеликі видатки, всього-на-всього 400 тисяч гривень в рік. Щодо бібліотеки – питання відкрите», – додав Яковлев.

ЧИТАТИ ІНТЕРВ’Ю: Тарас ЯКОВЛЕВ: про погрози тюрмою, роботу в РДА, вибори та новорічну ялинку

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
12 квітня 2024
08 квітня 2024
28 березня 2024
21 березня 2024
07 березня 2024
09 лютого 2024
02 лютого 2024