Поділитись:

Електронні книги «палять збоку»

Вівторок, 19 лютого 2019, 07:40

Електронні книги «палять збоку»

Автори, видавці та дизайнери, які працюють над книгою, здатні творити дива. От чесно! Нині книга – це не просто блок склеєних папірчиків, а справжнє поліграфічне диво, яке можна тримати в руках, обнюхувати і відчувати себе щасливим на 200%.

Так, зайшовши в книгарню, можна там пробути немало часу у пошуках книжки. Приблизно таке трапилося і зі мною. Я просто читала анотації та оцінювала, наскільки майстерно книжка приваблює себе розгорнути і полистати. Нині виготовлять палітурки із блискітками, різноманітними вигинами, торкаючись яких можна втратити зв'язок з реальністю, глянцевим чи матовим напиленням (чи як воно правильно називається), різних форм та розмірів.

Електронні книги «палять збоку»

Круті малюнки навіть у дорослих книгах (так, дорослим теж треба малюнки) зацікавлюють із першого погляду. Кольорові сторінки, закладки із милих стрічок, обрізані/загорнуті/прозорі листки, рядки, де можна вписати щось своє – це все сучасна книжка.

Колись теж були цікаві книги, але їхня краса полягала в змісті. Нині ж поліграфія здатна притягнути за руки до прочитання книги одним лише зовнішнім виглядом. У цьому я впевнена на 100 %.

До чого тільки не вдаються «книготвори», аби зробити джерело знань цікавим, аби книги не зникали з полиць, аби читати було модно…

Надрукувати
мітки:
коментарів