Поділитись:

Луцькі школярки розповіли, чому фанатіють від корейського гурту BTS (фото)

Понеділок, 25 лютого 2019, 20:00

Певно, кожен пам’ятає, як у свої юні роки фанатів від Queen, Depeche Mode, Backstreet Boys чи 5 Seconds of Summer. У теперішніх школярів та студентів звичка фанатіти залишилася, але кумири змінилися. Так, нині чимало людей «підсіли» на південно-корейську чоловічу групу BTS (абревіатура від корейських слів «бантан соньондан» — «куленепробивні хлопці»).

Чим особливі хлопці з гурту, чому кожен їхній фанат мріє потрапити на концерт та як розуміють українські фани корейську музику, «Конкуренту» розповіли дві їхні прихильниці з Луцька – Віолетта Мурахевич та Аліна Варенцова.

«ВTS – південно-корейська поп-група, створена у 2013 році.  Останні два роки гурт розвиває тему любові до себе. Не нарцисизму, егоїстичності, а саме розуміння і прийняття себе як особистості, зі своїми перевагами і недоліками. Насправді, доволі рідкісне явище серед музичних гуртів сьогодні, й це одна з причин, чому група така популярна, особливо серед підлітків», – розповіла Аліна.

Група складається із сімох учасників:

  • Кім Намджун (RM);
  • Кім Сокджин (Джин);
  • Мін Юнгі (Шуга);
  • Чон Хосок (Джей Хоуп);
  • Пак Чімін (Чімін);
  • Кім Техьон (Ві);
  • Чон Чонгук (Чонгук).

Їм від 22 до 27 років. І на сьогодні світ побачило 6 їхніх альбомів корейською та японською мовами, один з яких є платиновим.

У BTS понад 18 мільйонів підписників у Twitter.

Зі слів дівчат, кожна пісня гурту базується на переживаннях артистів, які свого часу також відчували цькування чи депресію. Такі гострі теми, як булінг, хвилюють підлітків, тому навіть без знання мови фанати розуміють зміст треків. В інших випадках – користуються перекладачем.

«Феномен цієї групи в тому, що її учасники ростуть і розвиваються разом із фанатами. Їхня музика щоразу досягає нового рівня, а пісні надихають. Можливо, звучить гучно, але це справді новий рівень. Це перша корейська група, яка пішла на Billboard, Grammy. Це вже рве всі шаблони та рамки», – розповіла Віолетта.

Про популярність гурту свідчить і те, що він рекламує Hyundai та LG.

Що стосується фанатів, то усіх їх називають одним словом – Армі.

Більше того, Армі – це не тільки фанати гурту, а особливий зв'язок між людьми, який інколи навіть не потребує багато спілкування і взаємодії. Дівчата запевнили, що, якщо у порожню кімнату потраплять дві Армі, і хтось у когось помітить значок, картку чи іншу річ із написом «BTS», то вони усміхнуться, почнуть спілкуватися та навіть могтимуть обійнятися. Адже це знак об’єднання і довіри.

«У нашому світі – це щось феноменальне, тому що дуже рідко трапляється так, що побачиш людину і зрозумієш, що вона твоя, навіть якщо ви вперше бачитеся. Ця особливість групи дуже притягує людей», – додала Віолетта.


(Фото з концерту BTS в Сеулі. Армі створили різнобарвний «океан»)

«Тоді, коли я вперше почула пісні гурту, в мене була депресія. Підлітковий вік – знаєте, коли шукаєш себе, своє «я» і думаєш, куди себе подіти. Тоді я ввімкнула одну з їхніх пісень, послухала і… це вогонь. Я шукала інформацію, починала вчити, згодом «офіційно» поповнила ряди Армі. Зараз розумію, що знайшла другу сім’ю. Я справді впевнена, що ці люди дуже вплинули на моє життя», – розповіла Віолетта.

Дівчата закцентували, що корейський гурт вчить підлітків любити себе та приймати. Під ноти музики BTS розповідають, що, окрім мінусів, у світі є чимала кількість позитиву, добра і любові. Вони хочуть донести через пісні, наскільки важливо заявити про себе іншим та почути «власний» голос.

«Підтримка – якраз те, чого ми зазвичай потребуємо найбільше в час пошуків себе. Для підлітків це дуже важливо, адже, на жаль, часто їх не розуміє сім’я, вони не мають друзів. Це може призвести до невпевненості, морального виснаження, інколи навіть до депресії. А тут є хлопці, які кажуть тобі: «Хей, живи, як ти хочеш, адже життя лише твоє, програш не страшний, помилятися нормально, не озирайся назад. Ти заслуговуєш любові...» і багато інших, іноді таких важливих речей. Знаєте, це справді допомагає...», – переконана Аліна.

Нині у Луцьку, зі слів юнок, налічується більше півтисячі фанатів BTS. Чимала їх кількість відвідала два фільми про улюблений гурт, які демонстрували у РЦ «Промінь». До речі, дівчата не могли повірити, що таке дійство може відбутися в Україні та в Луцьку зокрема.

«Це така ейфорія. Я згадую той же фільм, коли ми прийшли в кінозал і одразу огорнулися тією атмосферою. На першому фільмі я просто плакала. Грає пісня, а я дивлюся на людей довкола і розумію, що ці люди такі ж, як і я, ми любимо нашу групу. І я сиджу і плачу», – зізналася Віолетта.

Як і більшість зірок шоу-бізнесу, учасники гурту BTS спілкуються зі своїми фанатами під час прямих ефірів у соціальних мережах. Так, у спеціальному додатку V Live охочі можуть переглядати ефіри своїх кумирів. До того ж у додаток вбудований перекладач, який дає змогу хлопцям читати повідомлення від користувачів зрозумілою їм мовою. А згодом відповіді кожного з учасників гурту можна прочитати в титрах.

Звичайно, де є популярність, там я й хейт. Лучанки розповіли, що іноді люди не розуміють, чому учасники гурту фарбують волосся у різні кольори та користуються косметикою. Однак у Кореї ці речі є нормою.

«Нерідко стикаєшся з таким, коли люди дізнаються, що ми слухаємо BTS, то дивуються, «як можна слухати корейців, які фарбуються?». Але я людина терпляча. І теж не розумію, як можна дивитися на картинку і робити висновок про творчість групи, навіть не послухавши жодної пісні та не зрозумівши концепт гурту. В нашому світі повагу до чужих інтересів ще ніхто не відміняв! Але про це все забуваєш, коли вмикаєш пісню, дивишся на них і в кожному відео вони говорять про те, що «ми тебе любимо», – із усмішкою промовила Віолетта.

Творчість із цікавинкою, соціальним підтекстом та мотивацією підкорила ледь не увесь світ. Тому зовсім не дивуйтеся, коли зустрінете на вулиці дві незнайомі компанії підлітків, які за кілька митей стануть друзями. Швидше за все, це Армі гурту BTS, які понад усе хотіли б, щоб кожен в світі знав, що він і його життя є цінним і всі заслуговують любові.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Порвана струна та "обнімашки": у Луцьку виступив гурт "Без Обмежень"

Надрукувати
мітки:
коментарів