Поділитись:

Уряд схвалив план управління відходами до 2030 року

Четвер, 21 лютого 2019, 17:15
Уряд схвалив план управління відходами до 2030 року

Кабінет Міністрів схвалив Національний план управління відходами, який визначає завдання і практичні заходи, що дозволять Україні вже до 2030 року перейти на нову модель поведінки з відходами на зразок діючої в країнах Європейського Союзу.

Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, – інформує Урядовий портал.

«Насправді сьогодні Уряд схвалив знаковий документ, який нарешті дозволить Україні практично змінювати ситуацію із відходами, зокрема побутовими. Національний план управління відходами не лише визначає головні кроки з боку держави на найближчі 10 років, але й враховує європейські підходи проведення реформи у цій сфері. Насправді Україна виконує свої прямі зобов’язання, взяті в рамках Угоди про асоціацію з ЄС», – пояснив Остап Семерак.

Він нагадав, що цей документ є вкрай необхідним для продовження реалізації реформи у сфері поводження з відходами, яку Україна розпочала у 2017 році, ухваливши Національну стратегію управління відходами до 2030 року. До її розробки долучалися міжнародні експерти, які брали участь в проведенні подібних реформ у країнах ЄС.

При цьому Міністр наголосив, що конкретні результати реформування сфери управління відходами громадяни України зможуть побачити після схвалення регіональних планів управління відходами, які регіони мають розробити у рамках реалізації Національного плану управління відходами.

«Ці документи визначатимуть конкретні потреби регіонів щодо створення нової інфраструктури з переробки, утилізації та видалення відходів. Йдеться як про детальний аналіз поточної ситуації з управлінням відходами на місцях, так і перелік конкретних заходів із ліквідації відходів, їх переробки та повторного використання. Для мене найважливіше, що Уряд підтримав нас і схвалив важливий стратегічний документ, який дозволить підвищити рівень екологічної безпеки, зменшити обсяг утворення відходів та потрапляння небезпечних хімічних речовин до навколишнього природного середовища», – пояснив Міністр екології та природних ресурсів.

Остап Семерак зазначив, що також потрібно буде ухвалити секторальні закони, які дадуть змогу ввести в Україні нову модель управління відходами, що передбачає їх мінімізацію і повторне використання.

Наразі рамковий законопроект «Про управління відходами» проходить останні етапи погодження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні сміття — завтра інвестиція: чому варто почати сортувати відходи

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 грудня 2023
16 липня 2023
25 травня 2023
17 березня 2023
27 жовтня 2022
18 вересня 2022
14 серпня 2022
10 липня 2022
11 лютого 2022
15:30
03 листопада 2021