Поділитись:

На Волині створили комісію, яка працюватиме із жертвами репресій

Четвер, 21 лютого 2019, 15:35
На Волині створили комісію, яка працюватиме із жертвами репресій

На Волині розпочала діяльність регіональна комісія з реабілітації. Її перше засідання відбулося сьогодні, 21 лютого 2019 року.

Про це повідомляє Волинська ОДА у Facebook. 

Волинська регіональна комісія з реабілітації здійснює попередній розгляд обставин, пов’язаних з учиненням репресій проти конкретної особи, та подає Національній комісії з реабілітації обґрунтовані пропозиції щодо можливості визнання особи реабілітованою або потерпілою від репресій.

На Волині створили комісію, яка працюватиме із жертвами репресій

Отож, для початку обрали керівний склад комісії. Головою призначили представника ГО «Всеукраїнський молодіжний рух «Національний альянс» Олександра Гуча, а його заступником – головного спеціаліста з регіональних питань у Волинській області Українського інституту Національної пам’яті Лесю Бондарук. Натомість секретарем регіональної комісії з реабілітації стала начальник відділу з питань релігій та національностей управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації Ольга Купровська.

Зі слів Лесі Бондарук, Волинська регіональна комісія з реабілітації є фактично першою в Україні, яка створена та вже розпочала свою діяльність. Відтак, інші регіони будуть рівнятися та переймати позитивний досвід. Тож відповідальність величезна.

На Волині створили комісію, яка працюватиме із жертвами репресій

Заступник голови комісії також зазначила, що вже є чимало звернень до ОДА не лише від репресованих, а й від членів їх родин. Адже розширено рамки Закону України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років». Саме тому вона готова півдня щотижня надавати відповідні роз’яснення та консультації усім зацікавленим.

Насамкінець домовилися про дату наступного засідання регіональної комісії. Окрім того, в планах – організувати прес-конференцію, аби пояснити усі тонкощі процедури визнання особи реабілітованою або потерпілою від репресій.

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024