Поділитись:

На Волині рятують кажанів, яких знайшли під час ремонту (відео)

П'ятниця, 22 лютого 2019, 08:55
На Волині рятують кажанів, яких знайшли під час ремонту (відео)

У Володимирі-Волинському зоозахисники рятують кажанів, яких випадково розбудили на два місяці раніше.

Майже сотню кажанів виявили під час ремонту старої будівлі, – інформує ТСН. 

У підвалі багатоповерхівки спецоперація: волонтери, озброївшись пінцетами та шприцами, намагаються нагодувати та напоїти 89 кажанів.

"Раз у день попоїти і раз у день погодувати", – каже Наталія Волошина.

Тваринок у щілинах між старими віконними рамами виявив Олег Яскорський.

"Я побачив багато, тобто я не рахував, я думав, штук 50, а потім мені передзвонили, сказали, що 89", – розповів житель Володимира-Волинського. 

Кажанів Олег одразу повіз до ветеринара, у лабораторії визначили, що то руда вечірниця. Тепер, коли кажанів розбудили, важливо дбати про температуру повітря навкруги рукокрилих.

"Можна нічого не робити, але вони тоді загинуть", – пояснює ветеринар Сергій Тернов.

У луцькому зоопарку, куди спершу звернулися волонтери, пояснили – для такої кількості у них немає ні місця, ані відповідного персоналу. Тоді як зволікати з порятунком кажанів неможна.

"Їх треба було забирати і відгодовувати штучно, ввести їм раціон, або ввести їх штучно у зимову сплячку аж до квітня місяця, щоб вони мали нормальний корм", м пояснила директор зоопарку Лариса Денисенко

Подбати про таку кількість кажанів можуть у Харкові – там діє єдиний в Україні центр реабілітації рукокрилих, де про цих тварин знають усе. І там уже чекають на рудих вечірниць із Волині.

"Я сподіваюся, що, в принципі, вони всі будуть в більш-менш гарному стані, хоча таке пробудження – для них великий стрес", – каже спеціаліст Центру реабілітації рукокрилих Олена Прилуцька.

Наразі там у холодильниках зимує 700 кажанів, іще сотня підгодовується. Місця вистачить і для рукокрилих із Волині.

"У нас чотири холодильники є, місця достатньо", – запевняє Прилуцька. 

Волинські волонтери вже збирають кошти на перевезення кажанів до Харкова. І дуже переживають, щоби дорогу в тисячу кілометрів пережили всі 89 особин. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

У волинському Свинарині шукали свиню року (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів