Поділитись:

Зміни в субсидіях: пояснення від "Луцьктепла"

П'ятниця, 22 лютого 2019, 10:00
Зміни в субсидіях: пояснення від

З 1 березня 2019 року запроваджується надання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг у готівковій формі, тобто субсидія виплачуватиметься грошима безпосередньо громадянам.

Субсидіанти отримають у березні готівку для оплати комунальних послуг за лютий 2019 року. Цей механізм застосовується до одержувачів, яким субсидія призначена на поточний опалювальний період, починаючи з жовтня по грудень 2018 року, – інформує прес-служба ДКП "Луцьктепло".

Громадянам, які одержують пенсії субсидія буде виплачуватися Пенсійним фондом разом з пенсією. Громадянам, які не одержують пенсії, субсидія буде перерахована грошовим переказом через державний "Ощадбанк" через платіжну систему “Система термінових переказів “Швидка копійка” або шляхом зарахування на поточні рахунки, відкритті в АТ “Ощадбанк”.

Для отримання грошового переказу необхідно буде звернутися у відділення "Ощадбанку" і надати паспорт та ідентифікаційний код. Одночасно з виплатою грошового переказу кожному одержувачу субсидії буде відкрито персональний банківський рахунок, на який перераховуватиметься сума субсидії у квітні та травні.

Пенсіонери, які отримають пенсійні виплати через інші банки, відповідно зможуть зняти свою субсидію безпосередньо у банкоматі цього банку. Тим, у кого немає пенсійної картки, субсидію разом з пенсією доставить Укрпошта. Тим громадянам, які звернулися вперше за субсидією у 2019 році субсидія буде надаватися у грошовій формі. Тобто розрахунки за спожиті послуги за цих осіб з підприємствами здійснюватиме "Ощадбанк", а субсидіанти отримають за результатами вже цього опалюваного сезону залишок невикористаної субсидії готівкою через "Ощадбанк".

Громадяни, яким житлова субсидія надається в грошовій формі, зобов’язані щомісяця сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми житлової субсидії, перерахованої управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг.

Інші одержувачі житлової субсидії зобов’язані щомісяця сплачувати обов’язкову частку платежу. У разі коли вартість фактично використаної послуги менша, ніж обов’язкова частка витрат на оплату такої послуги, громадяни сплачують її фактичну вартість. Сума житлової субсидії, яка не використана домогосподарством внаслідок економії, зараховується управителем, об’єднанням, виконавцем комунальної послуги на наступні розрахункові періоди  протягом сезону, в якому призначено житлову субсидію, як оплата таких послуг та/або витрат на управління багатоквартирним будинком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів