Поділитись:

У Луцьку білборд кандидата в президенти заляпали фарбою (фото)

П'ятниця, 22 лютого 2019, 13:10

20 лютого невідомі у Луцьку пошкодили білборд із зовнішньою рекламою кандидата у президенти Євгенія Мураєва («Наші»). Окрім того, у Горохові спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА виявили листівку на користь кандидата Руслана Кошулинського («Всеукраїнське об’єднання  «Свобода») без вихідних даних, закріплену на електроопорі.

За цим фактом звернулися до правоохоронців, – повідомляє прес-служба ОПОРИ.

Білборд із зображенням Євгенія Мураєва та надписом «Євгеній Мураєв наш президент» невідомі заляпали зеленою фарбою. Зіпсований агітматеріал знаходиться у Луцьку, на вулиці Конякіна. Зауважимо, що оскільки Євгеній Мураєв є кандидатом у Президенти України, подібні дії можуть бути кваліфіковані відповідно до частини 2 статті 157 Кримінального кодексу України як перешкоджання діяльності суб'кта виборчого процесу, поєднані із пошкодженням майна.

Прес-секретар Євгенія Мураєва Дмитро Заборін відмовився давати коментарі ОПОРІ із цього приводу. У Головному управлінні Національної поліції у Волинській області повідомили, що заява чи повідомлення про цей факт станом на ранок 21 лютого не надходили. 

Зауважимо, що ще до початку виборчої кампанії у Луцьку невідомі псували білборди на користь вказаного кандидата. Окрім того, вже після реєстрації Євгенія Мураєва спостерігачі виявили заляпаний фарбою білборд кандидата, який до того ж не містив вихідних даних.

Також 20 лютого спостерігач ОПОРИ у місті Горохів на вулиці Шевченка виявив на електроопорі листівку на користь Руслана Кошулинського. На агітматеріалі, де зображений кандидат та було написано «Руслан Кошулинський єдиний вибір українців», відсутні вихідні дані. Тож спостерігач ОПОРИ звернувся із заявою до поліції. Після звернення служба оперативного реагування 102 вилучила агітаційний матеріал.

До слова, раніше спостерігачі уже виявляли аналогічні листівки на користь цього кандидата, наклеєні на електроопорах у Луцьку.

Нагадаємо: згідно з частиною 3 статті 59 Закону України «Про вибори Президента України» друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів.

Відповідно до частини 16 статті 64 цього ж Закону забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів.

Розповсюдження під час виборчого процесу відповідних матеріалів без вказаних даних, згідно з частиною 2 статті 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 51 до 85 гривень і на посадових осіб – від 340 до 510 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОПОРА шукає спостерігачів на день виборів 31 березня

Надрукувати
мітки:
коментарів