Поділитись:

Що людині потрібно від смартфона: дослідження

П'ятниця, 22 лютого 2019, 21:02
Що людині потрібно від смартфона: дослідження

Запити споживачів до сучасних смартфонів свідчать, що виробники поки не можуть задовольнити досить прості побажання.

Можливо, саме тому вперше за всю історію свого існування ринок смартфонів у четвертому кварталі 2018 року впав, у порівнянні з попередніми періодами, – інформує UBR. 

Що потрібно смартфонам, а без чого можна обійтися

Серед всіх інших інших функцій смартфонів найповільніше прогресують технології, що належать до довговічності. Саме потужність батарей поставили на перше місце 95 % опитаних компанією Morning Consult.

На вершині споживчих побажань до сучасних «розумних» телефонів також такі параметри:

  • простота використання – 93 %,
  • обсяг пам'яті – 90 %,
  • довговічність роботи – 88 %,
  • якість камери – 86 %.

Найменшою популярністю в смартфонах користуються інструменти доповненої (AR) і віртуальної (VR) реальності – 30 %. Недалеко втекли батьківський контроль (32 %) і розпізнавання осіб (33 %). Трохи більше інтересу викликають і додатки «цифрового здоров'я» (37 %) разом з фітнес-трекингом (39 %).

Акумуляторні «чемпіони»

З 25 лютого 2019 року в Барселоні стартує Mobile World Congress (MWC), на якому виробники традиційно представляють всі головні інновації в телефонобудування.

За даними дослідницької компанії Statista, безсумнівним лідером із ємності батареї, судячи з анонсів, повинен стати Energizer Power Max P18K з показником 18 тис. мАг. Правда, представлений на MWC роком раніше Energizer Power Max P16K (16 тис. МАг) так і не потрапив у виробництво. 

Motorola пообіцяла в лютому 2019 випустити на ринок свою довготривалу модель Moto G7 Power. Яка завдяки акумулятору 5 000 мАг повинна тримати заряд не менше 20 годин. Її орієнтовно ціна 210 євро.

Навіть незважаючи на більш потужну батарею (5 300 мАг), Xiaomi Mi Max 2 зайняв лише друге місце – понад 17 годин безперервної роботи.

Трійку «заряджених» смартфонів замикає LG X Power, акумулятор якого (4 100 мАг) може протриматися більше 15 годин. Його ціна становить130 євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів