Поділитись:

Луцького депутата Євгенія Ткачука спіймали на хабарі (фото)

П'ятниця, 22 лютого 2019, 15:12

Депутата Луцької міської ради спіймали "на гарячому", коли той давав понад тисячу доларів хабаря.

Про це ІА "Конкурент" повідомили у прес-службі прокуратури Волині. 

Під процесуальним керівництвом прокуратури Волинської області оперативними працівниками Управління Служби безпеки України в області спільно зі слідчими слідчого управлінням Головного управління Національної поліції в області депутата затримали на дачі 1100 доларів США хабара посадовцю управління Держпраці на Волині.

Неправомірну вигоду депутат-підприємець надавав за ненакладення штрафів за використання праці найманих працівників у фірмі депутата без оформлення з ними трудових відносин.

Вирішується питання про затримання депутата в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, та повідомлення йому про підозру у наданні неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 369 КК України).

З власних джерел ІА "Конкурет" стало відомо, що це Євгеній Ткачук.

Санкція за ч. 3 ст. 369 ККУ (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) передбачає позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо: торік Євгеній Ткачук вже фігурував у корупційній історії разом із Олександром Рачковим. Тоді представники Луцькради вимагали 17 000 доларів США за сприяння у проведенні процедури узаконення та реєстрації права власності на вже збудований індивідуальний житловий будинок у місті. 

Згодом Луцькрада ухвалила рішення про звільнення Олександра Рачкова з посади. Підставою для цього стала заява Рачкова звільнитися за власним бажанням, яку він написав після того, як його робочий кабінет обшукали правоохоронці. 

У червні звільнений чиновник звернувся до суду із позовом про своє поновлення. Заяву юриста Олександра Рачкова у суді прийняли з другої спроби, перший позов не відповідав вимогам закону. Однак ні Олександр Рачков, ні його представник в суді ні разу не з′являлися.

Надрукувати
мітки:
коментарів