Поділитись:

Брейк-данс можуть включити до програми Олімпіади-2024 у Парижі

Субота, 23 лютого 2019, 05:26

Організаційний комітет Олімпійських ігор, які пройдуть в 2024 року в Парижі, виступив з ініціативою внести до програми змагань брейк-данс. Таким чином комітет хоче зробити програму Ігор привабливішою для молоді, а самі змагання — більш сучасними.

Про це розповідає theБабель, посилаючись на The Washington Post.

Крім танцю, який поширився з Нью-Йорка в 1970-х, до заявки комітету потрапили скелелазіння, скейтбординг і серфінг, які повинні дебютувати в Токіо у 2020 році. Карате і сквош відсутні в заявці паризького оргкомітету.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) має ухвалити остаточне рішення про включення даних дисциплін до програми змагань Олімпійських ігор-2024.

Брейк-данс дебютував як олімпійський вид спорту в жовтні 2018 року – на Юнацьких олімпійських іграх в Буенос-Айресі.

У змагальному брейк-дансі, брейкери – поодинці або в командах – виходять один проти одного на «битви» (змагання) по черзі, щоб показати безліч творчих, акробатичних і імпровізованих рухів під музику. Після чого суддівська група обирає переможця.

«Немає жодних сумнівів у спортивних аспектах дисципліни, – сказав один з кращих брейк-дансерів Франції Мунір Біба, відповідаючи на запитання чому брейк-данс кваліфікується як спорт. 

Я кидаю виклик Кріштіану Роналду, щоб він зміг зробити хоча б один з моїх рухів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку всіх футбольних фанів хочуть об’єднати в одну організацію (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів