Поділитись:

У Жидичині священик МП стріляв по прихожанах

Субота, 23 лютого 2019, 09:46

Уночі в селі Жидичин Ківерцівського району священик УПЦ МП, протоієрей Володимир Гелета стріляв з вогнепальної зброї по людях.

Про це повідомляється на сайті Свято-Миколаївського Жидичинського монастиря.

У ніч на суботу, 23 лютого, о 03.30 год. настоятель Свято-Миколаївського храму УПЦ МП протоієрей Володимир Гелета відкрив прицільний вогонь з вогнепальної зброї по людях, які мирно грілися біля вогнища, охороняючи храм.

При цьому священик вигукував: "Я стріляю!" а також "Даю годину і всіх буду розстрілювати!"

"Священик МП стріляє по своїх прихожанах за те, що останні хочуть належати до Православної Церкви України", – зазначається в повідомленні.

Наразі ніхто не постраждав.

На місці працювала слідчо-оперативна група.

Нагадаємо: 17 лютого 2019 року віряни місцевої Свято-Миколаївської громади рішенням загальних парафіяльних зборів прийняли одностайне рішення про перехід з Української православної Церкви Московського патріархату до Православної Церкви України. Проте священик Володимира Гелета не підтримав рішення громади. Відтоді за порядком на території Свято-Миколаївського храму стежить велика кількість поліції та самоорганізована Жидичинська самооборона з числа місцевих учасників АТО та жидичан. Вони стежать за тим, аби люди не реагували на провокації і унеможливлюють будь-які сутички.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині 73 релігійні громади вже перейшли до ПЦУ

Надрукувати
мітки:
коментарів